RURAL: Ciobanii de pe Valea Bârgăului sărbătoresc „sâmbra oilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crescătorii de oi de pe Valea Bârgăului, din Bistriţa-Năsăud, sărbătoresc mâine „sâmbra oilor", „urcatul oilor la stână" sau „măsura oilor".

Gospodarii măsoară laptele şi brânza, dar îşi fac şi socotelile pentru următoarea perioadă. De mâine, aproape 400 de ovine de pe acea vale urcă la munte, unde timp de 5 luni, vor fi îngrijite de ciobani. F.P.

ECO

Micii ecologişti de la „Căsuţa cu poveşti"

Preşcolarii de la grădiniţa Căsuţa cu poveşti" din Bistriţa au organizat astăzi, de la ora 10.00, o expoziţie de postere şi afişe ecologice. La acestea, copiii au lucrat întreaga săptămână şi au fost răsplătiţi cu diplome. Expoziţia face parte din proiectul „Săptămâna micilor ecologişti", cu care grădiniţa amintită s-a înscris în competiţia naţională „Şcoli pentru un viitor verde". F. P.

image

COMEMORARE

Marş dedicat victimelor de la Cernobîl

Pietonalul „Liviu Rebreanu" din Bistriţa va fi luni gazda unui marş de comemorare a victimelor accidentului nuclear de la Cernobîl. Manifestarea, de la care vor fi nelipsiţi jandarmii din oraş, este organizată de grupul Green Peace Bistriţa. Prin această activitate, organizaţia vrea să le readucă aminte oamneilor că, în dimineaţa zilei de 27 aprilie, la ora 1.23, a explodat cel de-al patrulea reactor al centralei Atomoelectrice din Cernobîl. F. P.  
Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite