Bistriţa: Don Quijote, o lecţie de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Don Quijote, o lecţie de libertate
Bistriţa: Don Quijote, o lecţie de libertate

„Don Quijote rătăcitorul” este noul volum al scriitorului bistriţean Gelu Vlaşin, tipărit la Editura Eikon din Cluj-Napoca. Stabilit de câţiva ani în Spania, bistriţeanul  a scris recentul volum  în timp ce se afla pe câmpiile din Castilla la Mancha

Nu este o reîncarnare a lui Cervantes, dar a petrecut ceva vreme prin câmpia din Castilla la Mancha. Asta, înainte să ajungă un mare scriitor. Gelu Vlaşin, scriitorul bistriţean stabilit în Spania de câţiva ani, tocmai ce a scos de sub tipar volumul „Don Quijote rătăcitorul” – un volum început acum patru ani, în condiţii nu tocmai prielnice scrisului. „Am scris-o pe genunchi în timp ce lucram prin câmpiile Castillei la Mancha, acum patru ani şi tot pe genunchi am terminat-o, de data aceasta la Madrid, în Parcul Aluche, peste drum de locuinţa mea”, povesteşte autorul. De ce Quijote şi de ce rătăcitor? „Rătăcirile sunt, de fapt, subterfugii ale unei libertăţi absolute. Cavaler rătăcitor înseamnă om liber, înseamnă, până la urmă, acel călător care priveşte înainte fără spaime şi fără complexe”, explică Gelu. 

Gelu Vlaşin, principalul reprezentant al curentului deprimist în poezia românească, s-a născut în judeţul Bistriţa - Năsăud, în comuna Telciu. A debutat cu volumul de poezie „Tratat la psihiatrie” şi cu cu toate prezentarile facute de Nicolae Manolescu. A luat  premiu de debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi o nominalizare la premiile Uniunii Scriitorilor din România. A publicat, până în prezent, patru volume de poezie: „Tratat la psihiatrie“, „Atac de panică“, “Poemul turn“, „Ultima suflare“. Gelu Vlaşin este, momentan, om de afaceri, asociat al unei firme spaniole de consultanţă. 

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite