Puţini bistriţeni îşi vor petrece Paştele în afara ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Destinaţiile de vacanţă preferate de bistriţeni sunt staţiunea Hajduszoboslo din Ungaria, centrele de agrement din zona Antalya (Turcia) şi insulele greceşti Corfu şi Creta. Reprezentanţii agenţiilor de turism din Bistriţa spun că numărul celor care au ales un sejur în străinătate a scăzut chiar cu 30% faţă de anul trecut, criza financiară fiind principalul motiv care îi ţine pe bistriţeni acasă.

Un sejur de 3 nopţi cu demipensiune la Hajduszoboslo costă între 90 şi 180 de euro. „Aproape 30 de bistriţeni se vor relaxa de Paşte în băile termale de la Hajduszoboslo, staţiune renumită şi pentru băile sale cu gheaţă. Oferta noastră pentru această staţiune include şi preţurile la biletele de intrare la piscina hotelului şi la complexul Aqua Palace. În plus,  turiştii beneficiază şi de un program special de divertisment", spune Isabela Hara, agent de turism la Executive Travel. Aceasta adaugă că, faţă de anul trecut, numărul bistriţenilor care şi-au făcut rezervări a scăzut cu o treime. „Banii sunt marea problemă a celor mai mulţi. Oamenii vin şi se interesează, însă foarte puţini îşi fac în cele din urmă rezervare. Numărul turiştilor care ăşi permit o vacanţă de Paşte în străinătate este cu 30 la sută mai mic faţă de 2009", completează Isabela Hara. Unul dintre bistriţenii care au ales această destinaţie pentru Paşte este Mircea Iacoban. „Fiica mea de numai 4 ani adoră apa. Şi atunci când face baie de-abia reuşesc să o scot din cadă. În plus, vreau ca excursia în Ungaria să fie un cadou pentru soţia mea, mai ales că are şi un preţ rezonabil", susţine bistriţeanul de 30 de ani.

Reduceri până la 20 % în Turcia

Hotărâţi să-ţi atragă clienţi cu orice preţ, unii hotelieri din staţiunile turceşti practică reduceri la cazare de circa 15-20 la sută, iar alţii au extins până la sfârşitul lunii aprilie perioada pentru rezervări.„ Tarifele la oferte sunt mai mici faţă de anul trecut. Cam tot 30 de bistriţeni au optat, prin Karma Travel, pentru o vacanţă pascală în Grecia şi Turcia. Astfel, un sejur de 7 nopţi all inclusive (cursă charter de la Cluj-Napoca, transport de la aeroport, cu toate taxele) la un hotel de patru stele din Antalya costă 330 de euro", explică Valentin Bunea, reprezentantul agenţiei Karma Travel. Bistriţenii care au ales insulele greceşti au plătit  câte 315 euro pentru un pachet turistic de 7 nopţi, preţ în care sunt incluse toate taxele de transport plus ghizi turistici.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite