Protest foarte scurt pentru profesorii bistriţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi liderii sindicali ai profesorilor din Bistriţa anunţau pentru protestul de miercuri în jur de 10.00 de cadre didactice, doar un sfert dintre aceştia au fost prezenţi la ora 15.00 în faţa Palatului Administrativ din oraş.

În jur de 1250 de profesori bistriţeni au participat la mitingul organizat în faţa Prefecturii miercuri la ora 15.00. Acestora li s-au alăturat şi fostii minitari ieşiţi în rezervă care i-au îndemnat pe profesori să nu cedeze şi au scandat alături de aceştia împotriva ministrului Daniel Funeriu şi a preşedintelui Traian Băsescu. Protestul a fost foarte scurt, Emil Moceanu, preşedintele Federaţiei Libere a Sindicatelor din Învăţământ Bistriţa-Năsăud a anunţat începerea oficială a mitingului la 15.15 minute, iar jumătate de oră mai târziu, dascălii bistriţeni au plecat către casele lor.

Nemulţumiţi de Legea Educaţiei şi de diminuările salariale, profesorii nu au avut cereri locale ci doar generale, aceleaşi pe care le-au scandat profesorii din toată ţara. Cer anularea unor ordine ale Ministerului Educaţiei acordarea tuturor drepturilor salariale câştigate în instanţă, păstrarea titularizării în învăţământ şi renunţarea la titularizarea pe unitate, dar şi alocarea unui procent mai mare din  PIB pentru învăţământ, deblocarea posturilor unice şi creşterea salariilor personalului nedidactic.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite