Profesorii au săltat vânzările în librării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii au stat mai mult la raftul cu dicţionare şi enciclopedii
Profesorii au stat mai mult la raftul cu dicţionare şi enciclopedii

Peste 4.000 de profesori şi-au cumpărat cărţi decontate de minister. În luna decembrie, profesorii şi-au făcut ultimele cumpărături decontate de minister, în librăriile din oraş, lucru care a dus la creşterea vânzărilor de carte

Vânzările de carte au crescut simţitor în luna decembrie, după ce mai multe cadre didactice şi-au făcut, pe ultima sută de metri, cumpărăturile decontate de Ministerul Educaţiei, cu suma de 130 de lei. La Librăria Aletheia din Bistriţa, vânzările au crescut în ultima lună a anului cu 50%, comparativ cu  media vânzărilor pe lunile anterioare. „Primind această sumă, profesorii au căutat să o cheltuie până la sfârşitul anului", a spus Virgil Raţiu, director vânzări de carte Librăria Aletheia. Vânzările au crescut simţitor şi la librăria George Coşbuc din municipiu. „Nu chiar s-au dublat, dar oricum, au crescut. Multă lume a luat DEX-ul,  romane, cărţi de poezii", a spus Sanda Maria Pop, vânzătoare la librăria George Coşbuc.

Deşi suma a fost considerabil mai mică faţă de anul precedent, când profesorii au primit fiecare câte o sută de euro pentru achiziţionarea de cărţi, aceştia s-au adaptat bugetului. „M-am încadrat perfect în sumă. Mi-am cumpărat două manuale de jurnalism, «Întoarcerea lui Arpagic» de Ana Blandiana şi atlasul lumii pentru copii. Mi-am cumpărat ce mi-am dorit. Suma nu e mare, îţi iei trei patru cărţi, dar m-am bucurat că am putut sămi recuperez banii. Evident, dacă erau 100 de euro, îmi picau şi mai bine", spune Ionela Nuşfelean, o tânără profesoară. Aceasta va utiliza cărţile la cercurile de şcolare pe care le întreprinde cu elevii.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, 4079 de profesori au beneficiat de suma de 130 de lei, alocată de la Ministerul Educaţiei pentru decontarea cărţilor de care ei au nevoie. Profesorii şi-au cumpărat , în special, dicţionare de specialitate, enciclopedii, cărţi de cultură generală, diverse manuale, dar  şi romane sau cărţi de poezii.  Aceştia au fost nevoiţi să se adapteze în condiţii de buget restrâns, având în vedere şi preţurile cărţilor- DEX-ul costă 110 lei, doar cu 20 de lei mai puţin decât suma alocată, o enciclopedie ilustrată şi policromă porneşte de la 50 de lei iar dicţionarele ample depăşesc 100 de lei.    

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite