Primul deces cauzat de AH1N1 anul acesta la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 53 de ani diagnosticat cu gripa AH1N1, internat în stare gravă în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a murit în această noapte.

Decesul bărbatul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orelor 0,20, pe fondul complicaţiilor pneumoniei şi a altor afecţiuni de care suferea. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Gabriela Remeş. Potrivit acesteia starea bărbatului de 53 de ani era gravă de mai multe zile. Pacientul a fost internat în 21 ianuarie cu insuficienţă respiratorie cauzată de o pneumonie şi insuficienţă cardiacă, agravată de obezitate. Două zile mai târziu a venit şi confirmarea probelor trimise la Institutul Cantacuzino care au arătat că bărbatul a fost contaminat cu virusul gripei AH1N1.

Şase persoane din Bistriţa-Năsăud s-au îmbolnăvit în acest an de virusul gripei AH1N1, între care şi epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Aida Colda. Medicul, care are o formă uşoară a gripei spune că numărul celor care s-au îmbolnăvit, dar nu ştiu că au sau au avut acest virus poate fi mai mare decât o arată statisticile.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite