Bistriţa: Primii sindicalişti bistriţeni au plecat spre Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii bistriţeni din sistemul sanitar au plecat la Bucureşti
Sindicaliştii bistriţeni din sistemul sanitar au plecat la Bucureşti

În jur de 50 de protestatari au plecat, de puţin timp, spre Bucureşti, pentru a participa la acţiunile de protest de mâine. Autocarul închiriat de Sindicatul Sanitas va ajunge mâine dimineaţă în Capitală.

Cu haine groase şi merinde pentru o noapte şi o zi lungă, primii protestatarii din Bistriţa au plecat spre Bucureşti, în această seară, în jurul orei 21.00. Autocarul pus la dispoziţie de Sindicatul Sanitas s-a umplut de oameni nemulţumiţi de problemele din ţară şi care vor să îşi facă ascultat pasul alături de alte mii de români din toată ţara.

Sindicaliştii au plecat din parcarea supermarketului Kaufland, iar alte autocare, puse la dispoziţie de marile sindicate, vor lua şi ele drumul Capitalei, la miezul nopţii. Angajaţi din penitenciar, funcţionari sau muncitori de rând, medici şi alţi bugetari, în total, peste 1.000 de protestari din Bistriţa-Năsăud,  vor fi mâine în Capitală.



Potrivit liderului sindical al Sanitas, Viorel Viţelariu, sindicaliştii vor ca acţiunea lor să îi sensibilizeze pe parlamentari să voteze moţiunea de cenzură. „Noi dorim să influenţăm parlamentarii să voteze moţiunea de cenzură(...) Sperăm ca eventualul guvern de coaliţie să ne rezolve problemele şi să putem negocia cu el toate revendicările pe care le avem", a spus Viţelariu, înainte de a pleca din Bistriţa.

La ora 24.00, din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor şi din faţa Bisericii Sfânta Ana vor mai pleca sindicaliştii de la Cartel Alfa şi, respectiv, de la Sindicatul Lucrătorilor în Penitenciare. Vasile Vlad, liderul sindical al angajaţilor din Penitenciarul Bistriţa, spune că gardinenii care vor participa la protestul de mâine vor purta banderole negre pe braţ. „Am decis să purtăm doliu în semn de nemulţumire pentru situaţia în care a ajuns această ţară", a precizat liderul sindical.

Sindicalişti din sănătate
Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite