Primarul eliberează câinii mici şi inofensivi din adăpost pe străzile Bistriţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte dintre patrupedele din adăpostul de câini al oraşului, cele de talie mică, vor fi eliberate zilele viitoare, a declarat, azi, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă. Câinii vor fi vaccinaţi, deparazitaţi, castraţi şi vor avea plăcuţe de identificare la urechi înainte de a fi eliberaţi pe străzile oraşului.

În singurul adăpost de câini din Bistriţa, situat pe strada Simpozionului, sunt peste 130 de exemplare, cu toate că acesta are o capacitate de 120 de locuri. „Nu ştiu exact când vom elibera o parte dintre câini, poate fi săptămâna viitoare, poate cealaltă. Însă îi vom alege pe cei mici şi inofensivi care nu constituie un pericol pentru oameni", susţine primarul Creţu.  

Câinii de talie mare, agresivi vor rămâne în adăpost, mai asigură edilul. Acesta mai spune că patrupedele vor fi eliberate la o dată dinainte anunţată şi doar după ce vor fi vaccinate, deparazitate şi sterilizate.

„În Bistriţa sunt, estimativ, circa 600 de câini pe străzi. O parte dintre exemplarele din adăpost vor fi eliberate, iar în locul lor vor fi prinse altele care vor fi vaccinate şi deparazitate. E mult mai riscant să rămână pe străzi câini nevaccinaţi", spune Ioan Bogolin, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor BN (DSVSA BN), instituţie care are atribuţii de control la adăpost.

Bogolin mai afirmă că a primit, anul trecut, numeroase reclamaţii din partea asociaţiilor de protecţia animalelor existente în oraş. „Multe dintre aspectele semnalate de asociaţii s-au remediat în timp. S-a început să se ţină o evidenţă a câinilor, s-a făcut o sală de operaţii", explică directorul DSVSA.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite