Doi primari din Bistriţa-Năsăud cercetaţi pentru trucarea unor licitaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarii din Şanţ şi Tiha Bârgăului au fost trimişi în judecată de către Curtea de Apel pentru conflict de interese în cazul unor licitaţii de vânzare a lemnului.

Primarul din Tiha Bârgăului, Vasile Dologa este acuzat de conflict de interese cu firma fiului său. „Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpatul, în calitate de primar al unei comune din Judeţul Bistriţa Năsăud, a încheiat, la data de 18.05.2007, ca reprezentant al primăriei, un contract de servicii cu o firmă al cărei unic asociat şi administrator era fiul său, cu scopul de a realiza, în mod indirect, un folos material pentru acesta din urmă, în sumă de 152.287 lei. Societatea comercială a fost înfiinţată cu numai două luni înainte de atribuirea acestui contract", arată procurorii Curţii de Apel.

Primarul din Şanţ este cercetat alături de sora sa, Maria Domide pentru o licitaţie câştigată de fostului cumnat al edilului. „În cursul anilor 2007-2008, în mod repetat, inculpaţii, fiecare în calitate de membru al comisiilor de preselecţie şi de  licitaţie pentru adjudecarea de masă lemnoasa pe picior, dintr-o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud, au participat la luarea deciziei de admitere la licitaţie şi de adjudecare a exploatării cantităţii de peste 1250 mc. de masă lemnoasă de către o societate comercială al cărei asociat unic şi administrator era soţul inculpatei, respectiv cumnatul inculpatului", arată procurorii.

Moisil se apără şi spune că el ca şi membru al comisiei de licitaţie nu a oputut influenţa în nciiun fel stabilirea câştigătorului deoarece era vorba de o licitaţie cu strigare. „Potrivit legii de atribuire a licitaţiilor eu nu puteam să interzic unei firme să participe la licitaţie decât dacă aceasta nu îndeplinea standardele stabilite prin lege. Firma fostului meu cumnat le îndeplinea şi a participat la fel ca oricare altă societate comercială. Fiind o licitaţie cu strigare eu nu am putut să influenţez în vreun fel desemnarea câştigătorului, fiind vorba de firma care oferea cel mai mare preţ", explică primarul.

Edilul spune că este vorba de o lucrătură politică, plângerea fiindu-i făcută de un fost consilier local PDL. „Plângerea mi-a fost făcută de un fost consilier local, Augustin Rogojean, care a decedat între timp. Acesta mi-a făcut până anul trecut peste 140 de plângeri penale şi pentru toate am primit neînceperea urmăririi penale. Aceasta a trimis-o direct la Curtea de Apel. Eu mi-am angajat apărător şi nu îmi fac nici un fel de probleme pentru că nu am încălcat legea în niciun fel", adaugă Moisil.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite