Primăria şi RADEF-ul au fiecare planuri mari pentru singurul cinematograf din Bistriţa.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce municipalitatea a prevăzut anul acesta bani în buget pentru modernizarea Cinema Dacia, pe care speră să-l preia, Regia Autonomă de Distribuţie a Filmelor anunţă că va amenaja aici o sală Caffe Cinema 3D

Primăria Bistriţa se străduieşte de mai mulţi ani să preia unicul cinematograf din Bistriţa, Cinema Dacia, iar anul acesta a prevăzut chiar 200 de mii de lei în buget pentru modernizarea principalei săli a acestuia. Edilii care vor să mute într-o primă fază acolo activităţile din Casa de Cultură George Coşbuc, menită să intre în reabilitare, au promisiuni de la Ministerul Culturii că transferul va fi urgentat.

De cealaltă parte însă şi actualii administratori ai cinematografului, Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor "România Film" (RADEF) au planuri de lungă durată şi nu par dispuşi să renunţe cu uşurinţă. Marius Iuraşcu, directorul RADEF anunţa săptămână trecută într-un interviu pentru o publicaţie centrală că în planurile regiei figurează amenajarea la Bistriţa  a unei săli  Caffe Cinema 3D în holul Cinema Dacia, care urmează să fie inaugurată în a doua jumătate a anului. Este vorba de un proiect complex pe care RADEF îl ca realiza şi alte oraşe în care nu există mall cu multiplex precum ar fi:  Alba Iulia, Buzău, Botoşani, Brăila, Craiova, Tg. Jiu, Deva, Hunedoara, Tg. Mureş, Piatra Neamţ, Sibiu, Vaslui şi Constanţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite