Primăria obligă Urbana să reabiliteze o parcare ecologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O maşină a Urbanei, singura firmă de salubrizare din Bistriţa, a fost prinsă în offside. Doi bistriţeni au sesizat că un autovehicul al singurei firme de salubrizare din oraş distruge o parcare ecologică situată pe strada Mihai Viteazu, amenajată anul trecut.

Doi bistriţeni au sesizat Primăria Bistriţa şi societatea Urbana că o parcare ecologică de pe strada Mihai Viteazu a fost distrusă de o maşină de salubrizare. Unul dintre aceştia, Vasile Lupşan, a postat recent pe site-ul www.domnuleprimar.ro şi fotografii cu autoutilitara firmei de salubrizare. „Se poate sesiza primăria cu privire la distrugerea parcării ecologice de peste Podul Budacului de către una din maşinile de la Urbana care parchează acolo non stop? O puteţi vedea atât în timpul zilei cât şi noaptea, parcată acolo regulamentar, poluând atât cu miros, cât şi cu scurgeri din gunoi. Urmările sunt triste, aşa cum se vede în pozele de mai jos: pete mari de ulei sau gunoi care au distrus iarba proaspăt plantată, în toate zonele în care obişnuieşte să parcheze BN-15-URB", semnalează bistriţeanul.

Primăria a dispus măsuri urgente

Viceprimarul Bistriţei, George Avram, s-a deplasat azi, în acea zonă, împreună cu un reprezentant al Urbanei şi a constatat că omul care a făcut sesizarea avea dreptate şi acea parcare din Mihai Viteazul era plină de pete de ulei. „Le-am dat termen trei zile celor de la Urbana să repare parcarea pe care au degradat-o. Vor merge să schimbe pământul. În trei zile se va rezolva problema, iar maşina nu mai parchează acolo", a spus viceprimarul George Avram. Acesta adaugă că problema este una mai veche, şoferul respectivei maşini obişnuia să parcheze în zonă deoarece acolo locuieşte. Şeful său direct, Ioan Precup de la Urbana, afirmă că de la primul incident, care a avut loc la mijlocul lunii trecute, i-a interzis să mai parcheze în zonă. „Îl urmăresc prin GPS şi am văzut că, din 14 aprilie, de când ni s-a semnalat acest incident, şoferul nu a mai parcat acolo", explică Precup.

Parcările ecologice nu sunt întreţinute

Potrivit directorului executiv al Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului, Ştefan Mureşan, spaţiile din oraş amenjate că parcările ecologice nu sunt întreţinute corespunzător. „Nu ştim că sunt probleme cu unele dintre ele fiindcă multe maşini le murdăresc cu pete de ulei şi alte substanţe care deteriorează iarba. Noi avizăm cererile pentru construcţii de parcări, întrucât ştim că este un deficit al locurilor de parcare în oraş", spune directorul.

Urbana riscă amenzi consistente

Poliţiştii comunitari au luat deja în vizor maşina societăţii de salubrizare şi spun că fac frecvent controale în zonă pentru a vedea dacă aceasta mai ocupă parcarea ecologică de pe strada Mihai Viteazu. „Suntem pregătiţi să îi amendăm, dacă îi mai vedem. Potrivit legii, parcarea pe raza municipiului a maşinilor de peste 2,5 tone este sancţionată contravenţional cu sume între 120 şi 180 de lei  pentru persoanele fizice şi între 1.500 şi 2.500 de lei pentru persoanele juridice", explică Ovidiu Gabrian, şef de Serviciu la Poliţia Comunitară Bistriţa. În Bistriţa sunt peste 5.000 de metri patrati de parcari ecologice, care însumează circa 350 de locuri de parcare.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite