Primăria din Rebra îşi apăra noua staţie de epurare de executori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din comuna Rebra, Ştefan Danci
Primarul din comuna Rebra, Ştefan Danci

O firmă din Bucureşti care a vândut anul trecut echipamentul a încercat zadarnic ieri să o recupereze silit.Primărul din Rebra are documente că staţia , care a fost plătită, face parte din patrimoniul comunei, în timp ce vânzătorii se plâng că n-au văzut banii, care au intrat de fapt  în conturile unui intermediar din Bistriţa. Nici acesta nu a beneficiat însă de ei, doarece avea conturile poprite de finanţe.

Primăria comunei Rebra ar fi trebuit să inaugureze peste câteva zile noua staţie de epurare a localităţii, plătită atât din bugetul local cât şi din banii guvernului. În loc de tăieri de panglici şi discursuri festive administraţia s-a trezit ieri cu ordin de executare silită a echipamentului şi cu un executor, însoţit de jandarmi, la uşile institu'iei. Scandalul care a izbucnit a fost pe măsură: primarul Vasile Danci a sigilat uşile şi a refuzat să predea echipamentul adus de anul trecut din iulie, iar reprezentanţii vănzătorului, Grupul de firme  Danex Bucureşti au aplecat ameninţând cu plângeri penale la adresa edilului. „Este inadmisibil ce au făcut. Primăria are trecută în patrimoniu această staţie pentru care am plătit în jur de 400 de mii  de lei noi anul trecut. Staţia este a noastră . Cum să o dăm înapoi? spune revoltat primarul din Rebra, Vasile Danci. El explică şi cum s-a ajuns la această situaţie. „ Noi am scos la licitaţie acest obiectiv, staţia de epurare  a cîştigat Grup Taurus din Bistriţa. Ei au cumpărat la rândul lor staţia de epurare de la Firma Danex din Bucureşti. Noi am plătit în conturile Gruop Taurus. Dacă ei nu au achitat mai departe nu este vina noastră. Staţia este însă în patrimoniul nostru şi aici rămâne", spune hotărât, primarul din Rebra.

Firma bucureşteană are hotărâre judecătorească

Reprezentanţii SC Danex Bucureşti spun însă că staţia le aparţine de drept şi că au titlu executoriu pentru a o recupera: „Există o clauză contractuală care prevede că staţia , în valoare de 1,1 milioane de lei rămâne în proprietatea noastră până la achitarea ultimului bănuţ. Banii nu au ajuns la noi, deci ne aparţine. Avem şi ordin judecătoresc de executare silită de la Judecătoria Bistriţa", spune juristul Dan Ştefănescu de la Danex Bucureşti. „Este inadmisibil ce a făcut primarul din Rebra ieri. A pus copiii scut uman pentru a ne împiedica să ne luăm bunul. Este de o gravitate ieşită din comun. Avem sentinţă judecătorească de la Judecătoria de la Bistriţa, de la dumneavoastră, nu din Patagonia. Nu ştim ce vom face mai târziu, ne gândim să facem plângere penală", se plânge juristul. De cealaltă parte SC Grup Taurus, firma care a căştigat licitaţia recunoaşte că primăria Rebra a virat banii în conturile sale, însă precizează printr+un reprezentant că aceşti au fost luaţi de Direcţia Generală a Finanţelor, care a pus poprire pe conturi. „Este o situaţie de blocaj, însă sperăm că se va debloca pentru că guvernul a alocat în 22 septembrie restul de bani. Din păcate însă nici firma din Bucureşti nu a dat dovadă de înţelegere. În plus au facturat şi manopera de instalare pe care n-au executat-o", spun reprezentanţii de la Grup Taurus.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite