Primăria dă bani bistriţenilor care au grijă de spaţiile verzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai frumoase balcoane, minigrădini de bloc şi grădini de casă sunt premiate cu maxim 500 de lei.Grădinile înscrise la concursul Primăriei nu sunt toate  modele în materie, spun peisagiştii, care cred că cele mai frumoase grădini din Bistriţa sunt ascunse între ziduri de beton

Lista înscrierilor pentru cea mai frumoasă grădină, cel mai frumos balcon şi cel mai bine amenajat spaţiu verde de lângă bloc din Bistriţa  s-a închis astăzi. Zeci de bistriţeni şi-au trimis fotografiile lucrărilor lor peisagistice şi aşteaptă vizita juriului de la Primăria Bistriţa, organizatorul concursului, dar şi voturi pe internet. Premiile puse în joc pentru fiecare dintre cele trei secţiuni pornesc de la 150 de lei şi ajung la 250 şi respectiv 500 de lei premiul cel mare.

Vot pe internet

Fotografiile majorităţii participanţilor pot fi vizualizate deja pe site-ul primăriei Bistriţa, unde vor rămâne până la finalul concursului, în 27 septembrie. Vizitatorii paginii sunt invitaţi să voteze pentru cele mai reuşite grădini, însă votul contează doar în proporţie de 25% din jurizare. A existat şi un soi de preselecţie înaintea ediţiei de anul acesta a concursului. Un grup de studenţi de la extensia Bistriţa a Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat un proiect împreună cu Primăria pe tema "Bistriţa-oraş verde, oraş curat" şi în cadrul acestuia au făcut şi o preselecţie a celor mai frumoase grădini, după ce au luat oraşul la picior, explică Floarea Gaftone, secretarul Primăriei.  Ei i-au şi invitat pe proprietarii acestora să se înscrie la concurs :„Pe mine aceşti tineri m-au şi convins să particip", mărturiseşte Ancuţa Berendea, proprietara unei grădini de casă înfiinţate abia în urmă cu un an. Bistriţeanca s-a sfătuit cuo prietenă peisagistă atunci când s-a apucat de amenajat grădina şi aşteaptă acum cu nerăbdare decizia juriului : „O prietenă mi-a spus ce este bine să fac şi ce nu. Aştept să văd ce spune juriu", spune bistriţeanca.

Grădinile de top, încă ascunse privirii

Liana Popescu, şefă de serviciu la Primăria Bistriţa este specialistă în peisagistică şi unul dintre membrii juriului. Deşi nu a văzut încă grădinile înscrise în concurs, ştie din experienţa anilor trecuţi că grădinile care respectă standardele în materie de peisagistică nu se înscriu la concursul primăriei : „există grădini extrem de elegante pe străzile private, gen Arcaşului sau Turnului, însă oamenii şi-au făcut garduri de beton şi nu pot fi admirate din stradă", explică peisagista. Deşi nu agreează pietrele ca decor de grădină şi nici omniprezenţii arbuşti de tuia, Liana Popescu crede că până la urmă jurizarea va ţine cont de efortul fiecărui participant : „Până la urmă să amenajezi un spaţiu în loc să laşi un spaţiu gol sau teren viran este lăudabil", mai spune peisagista.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite