Primăria Cetate vinde loturi de casă pentru a-şi plăti facturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia comunei a postat anunţuri în ziarele locale pentru opt loturi de teren.Preţul cerut, de 15000 de lei lotul este considerat exagerat de mic de experţii pieţei imobiliare bistriţene

Primăria comunei Cetate a găsit o soluţie ingenioasă pentru a face rost de bani pentru plata facturilor restante : scoate la vânzare terenurile din proprietatea privată a comunei. Opt loturi a câte o mie de metri pătraţi au fost scoas la mezat zilele acestea prin intermediul micii publicităţi din presa locală.  Preţul de pornire este de 15000 de lei lotul, iar licitaţia va fi organizată în 24 august. „totul este negociabil, vedem cine se înscrie. Terenurile sunt chiar lângă drum, în Orheiul Bistriţei, poziţia este foarte bună, singura condiţie pentru cumpărători este să ridice pe aceste terenuri case", explică Ignat Aluaş, primarul comunei Cetate. Deocamdată administraţia s-a limitat la anunţuri de mică publicitate în două publicaţii, însă zilele acestea primarul vrea să monteze panouri vizile la drumul judeţean, DJ173 C .Nimeni nu a răspuns încă anunţului de la mica publicitate dat de administraţie: „Nu a venit încă nimeni. Terenurile sunt bune, aştept inclusiv orăşeni care s-au săturat de Bistriţa. Se poate face naveta, pentru că nu suntem la mai mult de 12 kilometri de oraş.", mai spune primarul din Cetate.

Bani pentru zile negre

Administraţia din comună speră ca banii din terenuri să-i ajute să scape de facturile restante : "Sper să pot face bani cât să plătesc o parte din cheltuielile curente şi datorii", explică primarul Ignat, care se gândeşte la o sumă cu cinci zerouri : „dacă obţin 120 000 de lei aş fi mulţumit. Ca primărie, o ducem foarte greu cu banii. Avem datorii la Electrica, iar co-finanţarea proiectelor pe fonduri europene este cea mai mare problemă. Avem două proiecte pentru care nu am găsit bani pentru partea nostră de finanţare", mai spune primarul. Datoriile curente la Electrica au depăşit 10.000 de lei, iar cu tot cu alte utilităţi facturile neplătite au atins  400.000 de lei. Déjà bugetul pe 2010, de 3,3 milioane de lei aproape că s-a isprăvit iar alţi bani numai aşteaptă : „Nu mai am nicio speranţă de bani de la bugetul judeţean, aşa că încerc să mă descurc cum pot", mai spune primarul.

Agenţiile imobiliare spun că se vinde ieftin

Preţul terenurilor este foarte bun, explică agenţii imobiliari, însă dată fiind inerţia pieţei imobiliare este puţin probabil ca se vor găsi cumpărători : „La 15.000 de lei lotul înseamnă că un metru pătrat costă 15 lei. Dacă terenul este bun de construcţii ar trebui vândut cel puţin cu 300 de euro metrul pătrat", crede  Maria Mărginean,expert imobiliar la  „Casa 8Tima. Primarul din comuna vecină, Dumitriţa, nu crede nici el că vor fi prea mulţi cumpărător i, dar îi urează succes primarului din comuna vecină :„sper să-i iasă. Si noi ne-am gandit la nişte loturi pentru cabane de agrement în zona cabanei Aluniş.", spune Vasile Moga, primarul din Dumitriţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite