Bistrita: Primăria face bani de pe spatele şoferilor neglijenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistrita: Primăria face bani de pe spatele şoferilor neglijenţi
Bistrita: Primăria face bani de pe spatele şoferilor neglijenţi

Bugetul local s-a îmbogăţit cu aproape 30.000 de lei. Banii reprezintă taxele plătite de şoferi pentru deblocarea maşinilor parcate aiurea

Neglijenţa şi lipsa de educaţie a şoferilor bistriţeni îngroaşă serios bugetul primăriei. Maşinile parcate ilegal în oraş i-au făcut pe agenţii de la Poliţia Comunitară să consemneze, de la sfârşitul lunii aprilie şi până în prezent, peste 320 de sancţiuni pentru parcări neregulamentare. Dintre acestea, aproape 190 au fost amenzi contravenţionale în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Mai bine de jumătate din sumă se constituie din taxa pentru deblocarea roţilor.

Parcări de timp liber

Potrivit Şefului Poliţiei Comunitare, Florin Frandeş, cei mai mulţi şoferi amendaţi pentru nerespecarea marcajelor stradale îşi lasă maşinile la voia întâmplării, atunci când ies în oraş. „Pe Bulevardul Republicii, în zona terasei Coroniţa sau a cafenelei Bulevard sunt cele mai multe maşini surprinse de agenţi”, spune şeful Poliţiei Comunitare.

Lipsa de educaţie îi costă pe şoferi

De la sfârşitul lunii aprilie, de când a fost instituit regulamentul de blocare al roţilor maşinilor parcate ilegal, agenţii comunitari spun că au avut semnale pozitive de la oameni. „Şoferii  se redresează uşor, de frica amenzilor. Pentru deblocare plătesc 50 de lei, iar amenda este de 150 de lei. Oricum, amenzile sunt neplăcute pentru şoferi”, crede Frandeş. Acesta explică şi care sunt motivele pentru care maşinile nu sunt parcate ca la carte. „Mulţi nu au educaţia necesară sau parchează intenţionat pentru a stingheri circulaţia”, mai spune şeful Poliţiei Comunitare. 

continuare în Adevarul de Seara

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite