Bistriţa: Primăria deschide punga pentru ca elevii să facă sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Primăria deschide punga pentru ca elevii să facă sport
Bistriţa: Primăria deschide punga pentru ca elevii să facă sport

Abonamentele tinerilor vor costa aproape 300.000 de lei pentru acest an şcolar. Peste 400 de tineri vor primi abonamente pentru diverse activităţi sportive.

Peste 400  de elevi din ciclul primar, gimnazial şi liceal, înscrişi şcolile din oraş, vor primi, în acest an şcolar, abonamente lunare de 80 de lei pentru a practica un sport preferat. Consiliul Local le va aloca, începând cu data de 1 octombrie 2009 şi până în data de 30 iunie 2010, abonamente tuturor elevilor care au obţinut premii la una din fazele judeţene ale olimpiadelor şcolare în anul şcolar precedent. Aceste abonamente se acordă în premieră, iar costurile totale, de aproape 300.000 de lei, sunt decontate din bugetul local al municipaliţătii.

Mulţi au ales înotul

Consilierii locali au votat, la începutul lunii iulie, un proiect de hotărâre privind sprijinirea performanţelor şcolare ale elevilor bistriţeni. În baza regulamentului votat, elevii care au obţinut premii la fazele judeţene ale olimpiadelor şcolare, precum şi cei  din clasele I-V, care au avut cele mai bune medii din clasă, pot primi un abonament lunar, de 80 de lei, pentru a practica un sport la alegere. Potrivit şefului din cadrul Serviciului de Educaţie şi Turism din cadrul Primăriei, Adriana Guţă, cei mai mulţi elevi au ales înotul, ca sport preferat.

415 abonamente

„Se vor acorda 415 abonamente. Dintre acestea, aproape 200 sunt pentru elevii olimpici. Cei mai mulţi elevi bistriţeni au optat pentru înot (241), 77 au vrut să facă fitness, iar 27 au ales tenisul de câmp. 22 de elevi au optat pentru fotbal, 13 pentru dans sportiv, trei pentru handbal şi unul pentru culturism. Primăria Bistriţa va deconta aproximativ trei miliarde de lei vechi pentru aceste abonamente”, a mai precizat reprezentantul primăriei.

Beneficiarii acestor abonamente vor putea să practice activităţi sportive cel puţin o oră pe săptămână, sub supravegherea antrenorilor personali. Deocamdată, prestatorii de servicii nu au fost stabiliţi.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite