Bistriţa : Primăria Bistriţa a închiriat o clădire particulară pentru grădiniţa fără sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Primăria Bistriţa a închiriat o clădire particulară pentru grădiniţa fără sediu
Bistriţa : Primăria Bistriţa a închiriat o clădire particulară pentru grădiniţa fără sediu

Grădiniţa mutată în strada George Coşbuc a rămas fără imobil după ce Inspecţia în Construcţii a închis clădirea în aprilie.

După ce au fost mutaţi vreme de mai multe luni dintr-un capăt în altul al oraşului, preşcolarii şi educatoarele Grădiniţei numărul 2 încep anul şcolar într-o clădire închiriată de Primăria Bistriţa de la o persoană privată. Ieri Consiliul local a votat pentru închirierea clădirii din strada George Coşbuc, numarul 29 începând cu data de 1 septembrie. Imobilul aflat într-o zonă ultracentrală are două nivele, o suprafaţă de 500 de metri pătraţi şi o curte de 252 de metri pătraţi şi a adăpostit până acum o grădiniţă privată. Primăria Bistriţa va plăti lunar o chirie de  3750 de lei iar contractul de închiriere a fost încheiat pentru trei ani. Conform proiectului de hotărâre, municipalitatea va folosi acest spaţiu pe post de grădiniţă de urgenţă pentru unităţile preşcolare aflate în clădiri care trebuie reabilitate inclusiv după ce se va găsi o soluţie definitivă pentru Grădiniţa numărul 2.

Soluţie de avarie

Mutarea grădiniţei într-un spaţiu închiriat de la o persoană privată este fără precedent în Bistriţa iar hotărârea a fost luată în regim de urgenţă, la capătul unei veri în care nici o altă variantă nu a rămas în picioare. „ Nu mai exista nicio altă soluţie după ce nu am reuşit să amenajăm etajul 1 de la Grupul Şcolar Grigore Moisil în care am fost repartizaţi. Investiţia era de 200.000  de lei vechi, iar procedurile cu licitaţia ar fi îngreunat foarte mult lucrurile”, a explicat  directorul Grădiniţei 2, Corina Someşan. „ Practic proprietarul clădirii din strada Coşbuc, domnul Klein Robert a făcut oferta Primăriei Bistriţa după ce grădiniţa particulară care funcţiona acolo s-a mutat” , mai spune directoarea.

În noul sediu, în care municipalitatea mai investeşte pentru reamenajări câteva mii de lei vor fi găzduiţi cam 100 de preşcolari. Restul, până la 135 câţi sunt înscrişila Grădiniţa numărul 2 în această toamnă vor frecventa o altă Grădiniţă, din strada Şieului, proapăt reabilitată. „ Părinţii sunt mulţumiţi, nu mai trebuie să bată tot oraşul şi noul spaţiu este primitor. Se lucrează pe rupte pentru că trebuie făcute amenajări nou, grădiniţa particulară a avut 30 de elevi, noi avem 100, se sparg pereţi, se fac noi incinte, dar avem promisiuni ferme că vom fi gata de la 15 septembrie şi am intrat de abia azi ”, mai spune directoarea Someşan.

Problemele grădiniţei din strada Nicolae Bălcescu au început în aprilie 2009, când Inspectoratul de stat în Construcţii a cerut evacuarea imediată a clădirii a cărei structură de rezistenţă nu mai făcea faţă. Copiii au fost mutaţi la mai multe grădiniţe din oraş, la distanţă apreciabilă de fosta locaţie, spre disperarea părinţilor.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite