Prietenii studentei sinucigaşe: „E o veste şocantă şi un adevăr pe care îl afli prea târziu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Buzan (foto: facebook)
Andreea Buzan (foto: facebook)

Prietenii Andreei Buzan, studenta din Bistriţa care s-a sinucis sîmbătă seara în complexul Haşdeu din Cluj, îşi iau la revedere de la ea şi prin mesaje postate pe facebook. Tot acolo au scris mesaje de încurajare pentru familie.

Prietenii Andreei Buzan scriu, pe pagina ei de facebook, că era o fată frumoasă, cu planuri mari de viitor, şi regret că ea a ales acest drum.

Cristian B., unul dintre cei care au postat mesaje de adio, spune că vorbea cu Andreea aproape zilnic. „Vorbeam cu ea pe Facebook, era foarte fericită, aşa de frumos ne povesteam, era o fată foarte dulce, dar în acelaşi timp foarte sensibilă.  Eu nu mai vreau să trec prin asemenea momente prin care trece acum această familie îndurerată, doar ei şi bunul Dumnezeu ştiu cum vor trece peste asta. Doamne cât de frumoasă era, ca o prinţesă. Îmi povestea mereu cât de multe vrea să realizeze. Avea aşa planuri măreţe şi chiar eram foarte bucuros, era o dulceaţă de fată, iar cei rămaşi în suferinţă vă rugăm nu vă distrugeţi cu gânduri de necaz şi treceţi peste această traumă, deoarece nu ştim ziua nici noi ceasul când cand vom părăsi această lume. (...) Nu am cuvinte, este ceva extrem de dureros, mai ales dacă ne gândim la ce vârstă ne-a părăsit", scrie Cristian B.

Vezi ce mesaje conţin biletele de adio lăsate de studenta de 20 de ani care s-a spânzurat în Hasdeu

O altă prietenă de-a studentei, Amalia Monica, ne-a spus că e şocată de cele întâmplate. „E o veste şocantă şi un adevăr pe care îl afli prea târziu", afirmă Amalia Monica.

Andreea Buzan (foto: facebook)

O fostă colegă de clasă în liceu, Elena Kuji, dar şi o bună prietenă, a primit şi ea vestea ieri, 1 aprilie, şi mărturiseşte că îi e greu, pentru prima dată, să-şi adune gândurile şi să-şi aleagă cuvintele.

„Cu sufletul mai mult decât îndurerat, vreau să vă împărtăşesc faptul că astăzi, 1 aprilie,  am primit cea mai şocantă, cea mai înfioratoare şi cea mai tragică veste. Andreea Buzan, prietena mea dragă şi fosta mea colega de liceu, a decis să părăsească într-un mod sfâşietor lumea fiinţelor efemere. Un om superb! Inteligenţă, frumuseţe, sensibilitate şi o mulţime de alte calităţi valoroase conturează portretul Andreei. Încerc să nu mă gândesc nicio clipă la evenimentul tragic care s-a desfăşurat noaptea trecută, vreau doar să-i mulţumesc Andreei pentru sentimentele frumoase de prietenie pe care mi le-a insuflat, pentru emoţiile atât de pure pe care m-a făcut să le conştientizez, vreau să-i multumesc pentru că mi-a îmbogăţit sufletul şi mintea. În tabloul sufletului meu va rămâne mereu imaginea ei cu zâmbetul pe buze, cu acea fericire şi energie incomparabile pe care le arăta zi de zi", afirmă Elena Kuji, studentă în anul II la Universitatea din Sorbona.

Aceasta mai spune că e  convinsă că tristeţea pe care o simte e împărtăţită şi de foştii colegi de liceu şi de foştii dascăli de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu".

„Iar la durerea părinţilor şi surorii ei nici nu pot să mă gândesc... Poate învăţăm să fim mai atenţi la cei din jur, poate încercăm să ne bucurăm şi să ne sprijinim mai mult unii pe alţii pentru a evita pierderea unor oameni care s-au născut, asemeni Andreei, ca sa întregească şi să înfrumuseţeze sensul umanităţii!", mai scrie Elena Kuji.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite