Preţuri de supermarket la Magazinul pensionarilor din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfiinţat acum nouă ani, acest magazin oferea vârstnicilor produse alimentare la preţ redus. Acum, aceleaşi alimente pot fi cumpărate la preţuri mai mici la supermarketurile din Bistriţa

Pensionarii din Bistriţa au, de nouă ani, un magazin special pentru ei. Aceasta este situat pe strada Nicolae Titulescu, în centrul oraşului. Teoretic, de acolo, vârstnicii pot să-şi procure alimentele de bază, de la pâine, zahăr, făină albă până la ulei şi ouă. Practic, preţurile sunt mai mari şi decât în supermarketurile din Bistriţa. Până acum câţiva ani, vârstnicii îşi cumpărau alimente la preţuri mai mici de la acest magazin gen economat. „Magazinul pensionarilor", cum scrie şi pe firma de la intrare, vinde pensionarilor şi locuitorilor din zonă alimente de bază, mezeluri şi dulciuri. Pragul magazinului îl trec zilnic zeci de pensionari şi bistriţeni care stau în apropiere. Vârstnicii spun că-l frecventează deoarece este la doar paşi de casa lor, deşi strâmbă din nas când văd preţurile la unele produse. Unul dintre aceştia este Iacob Theiss, un pensionar de 82 de ani. El spune că vine tot a doua zi la magazin pentru că stă la o aruncătură de băţ, pe strada Dogarilor. „E magazinul pensionarilor doar cu numele fiindcă produsele se vând la preţuri mai mari decât în restul mini-marketurilor. De la magazinul pensionarilor cumpăr ulei cu 3,9 lei, iar alături, la un magazin din apropiere pot cumpăra acelaşi produs la 3,8 lei", este de părere Iacob Theiss.

Vândut acum 3 ani

Primăria Bistriţa a vândut magazinul acum trei ani Marianei Boca, care din administrator a devenit proprietar. „Am achiziţionat acest magazin în data de 23 aprilie 2007 cu 1,4 miliarde de lei vechi, iar dacă pun şi TVA am dat 1,7 miliarde de lei vechi. L-am luat în rate şi mi-am plătit toate datoriile către Primărie. I-am păstrat destinaţia. Şi nu înţeleg de ce toată lumea se leagă de firma magazinului. E doar un nume ca oricare altul. De câteva săptămâni a mai venit o doamnă în vârstă care mi-a făcut scandal în magazin pe tema asta. Zicea că îi păcălesc pe pensionari cu denumirea asta, dar nu e adevărat. Iniţial mă gândeam să schimb numele magazinului, dar de ce să-i dau satisfacţie acelei femei", se justifică Mariana Boca.

La acelaşi magazin a fost ieri şi şeful Direcţiei de Servicii Sociale, Radu Dreptate, căruia nu i se părea corect păstrarea acelei firme pe care scrie „Magazinul pensionarilor". „Voi sesiza colegii mei de la Disciplina în Construcţii", adaugă Radu Dreptate. În plus, secretarul Primăriei, Floare Gaftone, crede că acest gen de magazin nu trebuia vândut, ci păstrat sub supravegherea Primăriei.

Scurt istoric

„Magazinul pensionarilor" de pe strada Nicolae Titulescu a fost înfiinţat printr-o hotărâre a Consiliului Local Bistriţa din data 20 decembrie 2001. Tot atunci, în oraş s-au înfiinţat alte cinci astfel de magazine în sistem economat. Acestea din urmă nu au rezistat pe piaţă decât un an. La magazinul pensionarilor se vindeau vârstnicilor bistriţeni produse alimentare la preţuri mai mici decât în restul mini-marketurilor din oraş.

Preţuri în supermarket

Pâine -  1,8 lei

Cartofi  - 1,6 lei

Zahăr -  2,7 lei

Făină de mălai - 1,19 lei

Orez - 3,49 lei

Lapte - 1,9 litrul

Ulei - 3,7 lei

Preţuri la Magazinul pensionarilor

Pâine -  2 lei

Cartofi - 1,1 sau 1,2 lei

Zahăr - 2,95 lei

Făină de mălai - 1,5 lei

Orez - 4 lei

Ulei - 3,9 lei

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite