Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa s-a înscris în PDL şi se află pe liste la CJ Bistriţa-Năsăud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud, Emil Neia Lăcătuş, s-a înscris în PDL şi ocupă locul al zecelea pe lista de consilieri judeţeni, el declarând că Partida Romilor nu va depune liste separate, ci va avea candidaţi pe cele ale democrat-liberalilor.

Întrebat, marţi, cine conduce Partida Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud după ce el s-a înscris în PDL, Emil Neia Lăcătuş a răspuns: „Tot eu o să reprezint, în continuare, comunitatea noastră de romi. Partida Romilor Pro Europa este un ONG şi eu am putut să mă înscriu într-un partid politic".

Lăcătuş a adăugat că Partida Romilor nu va depune liste separate, ci va avea candidaţi pe listele pe care le depune PDL în zece din cele 62 de oraşe şi comune ale judeţului.

La rândul său, liderul PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a spus că liderul romilor va atrage voturi. „Vă daţi seama că nu poate candida pe lista PDL decât în calitate de membru al nostru. Noi avem un protocol de colaborare cu PRPE şi, în temeiul acestui protocol, este candidat pe lista noastră şi, cu certitudine, va avea un cuvânt extrem de important de spus pentru că rromii sunt în Bistriţa-Năsăud într-un număr mare şi voturile lor încercăm să le contabilizăm în favoarea listei de candidaţi ai PDL la nivelul fiecărei localităţi şi în favoarea candidatului la funcţia de preşedinte al CJ", a declarat Ioan Oltean, citat de Mediafax.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a declarat că poziţia a zecea este eligibilă. „Noi credem că este o poziţie mai mult decât eligibilă. Domnia sa va fi unul dintre participanţii extrem de activi pe tot parcursul campaniei electorale", a adăugat Ioan Oltean.

Primul pe lista de consilieri judeţeni a PDL este candidatul la funcţia de preşedinte al CJ, Vasile Borş, al doilea secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eugen Curteanu, iar pe locul al treilea Gabriela Montoiu, preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL. Pe locul al patrulea candidează Mihai Bumbu, actual vicepreşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud, fost liberal, înscris de curând în PDL, iar pe locul al cincilea Vasile Marc, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Pe locul al şaselea este Vasile Negruşeri, actual administrator public al CJ Bistriţa-Năsăud, pe al şaptelea Luca Peter, fost consilier judeţean PNL, înscris şi el în PDL. Pe locul al optulea se află omul de afaceri Florin Urâte, iar pe locul al nouălea Robert Sighiartău, de asemenea om de afaceri.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Bistriţa-Năsăud despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite