Preşcolarii bistriţeni şi-au donat ursuleţii de pluş şi tractoraşele orfanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au pus toate jucăriile într-o cutie din holul grădiniţei
Copiii au pus toate jucăriile într-o cutie din holul grădiniţei

Preşcolarii de la Grădiniţa „Căsuţa cu poveşti" din Bistriţa sunt iniţiaţi în tainele voluntariatului de părinţii lor. Aceştia au donat jucării de pluş, maşinuţe, puzzle-uri şi jocuri lego pentru copiii orfani din cadrul Complexului de Servicii Sociale din Bistriţa

Ideea aparţine unui membru din Asociaţia de Părinţi a grădiniţei amintite, Tiberiu Troncotă, materializându-se în cadrul unei campanii de voluntariat „Şi tu poţi. Ajută!". Micuţii de la „Căsuţa cu poveşti" adună jucării pentru copiii de la Complexul de Servicii Sociale Comunitare din Bistriţa. Darurile lor sunt puse într-o cutie special amplasată în holul grădiniţei.

Coordonatoarea acestei campanii de voluntariat, Ioana Canon, mama unui copil de la „Căsuţa cu poveşti", vrea ca iniţiativa lor, prima de acest gen în rândul asociaţiilor de părinţi din Bistriţa, să fie o lecţie civică pentru copii, care să înţeleagă ce este diversitatea şi să priceapă că nu toţi sunt atât de privilegiaţi ca ei. „Prin campania noastră vrem să-i învăţăm pe cei mici să dăruiască. Fiecare copil va dona până la sfârşitul lunii în curs câte o jucărie, iar jocurile adunate vor fi un cadou neaşteptat de Sfintele Paşti pentru cei mici de la complex", precizează Ioana Canon. Această campanie era una necesară deoarece copii trebuie învăţaţi de la vârste fragede să ofere fără să aştepte ceva înapoi, este de părere Tiberiu Troncotă, cel care a avut ideea iniţierii ei.

Micuţii spun că vor să ajute copiii care nu sunt aşa norocoşi ca ei. Unul dintre preşcolarii donatori, Alexandru Magda, care a împlinit de curând de 7 ani, ne-a zis că a adus un puzzle pe care el l-a făcut de nenumărate ori şi că vrea ca jocul lui să aducă bucurie şi altuia aşa cum i-a adus şi lui.

Ziua de 1 aprilie, cunoscută drept una în care se fac tot felul de glume, va fi una a cadourilor pentru copiii de la complexul sus-amintit. Aceştia vor primi jucării chiar din mâinile celor care le-au donat. Lecţia de voluntariat a părinţilor este doar prima activitate din cadrul campaniei „Şi tu poţi. Ajută!".

Părinţii din Asociaţia „Căsuţa cu poveşti" intenţionează să organizeze activităţi prin care să sublinieze importanţa educaţiei ecologice şi să implice copiii în acţiuni de voluntariat. Un alt aspect considerat de ei important în educaţia copiilor lor este grija pentru mediu, părinţii pregătind un proiect prin care intenţionează să-i ducă pe copii într-o tabără interdisciplinară, unde micuţii să picteze şi să participe la concursuri sau la diferite acţiuni legate de mediu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite