Preoţii din Bistriţa, de la mai multe confesiuni, se roagă pentru unitatea creştinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preoţi de la mai multe confesiuni din Bistriţa au hotărât, şi în acest an, să organizeze rugăciunea comună pentru unitatea creştinilor. Manifestarea se află la a treia ediţie şi va avea loc în perioada 19-25 ianuarie, la biserici din oraş. În fiecare an, în intervalul amintit, preoţii din toată lumea rostesc rugăciuni.

Rugăciunile în comun încep marţi, 18 ianuarie, la ora 17.00, la Biserica Romano-Catolică din strada Gheorghe Şincai nr. 26. Predica va fi rostită în limba română de protopopul ortodox Alexandru Vidican, în limba maghiară, de pastorul evanghelic Tóth Zoltán, iar în germană, de pastorul evanghelic Johann Dieter Krauss.

Octava ecumenică se va desfăşura, de marţi, în fiecare zi, la ora 17.00, la Biserica Romano- Catolică, la Biserica Ortodoxă de la Apollo (din strada Andrei Mureşanu nr. 2), la Biserica Reformată (de pe bulevardul Independenţei nr. 2), la Biserica Greco-Catolică (din strada Gării nr. 13) şi la Biserica Ortodoxă de la Protopopiat (din Piaţa Unirii nr. 9).

În ultima zi a octavei ecumenice, marţi, 25 ianuarie, fiecare cult se va ruga, în propria biserică, pentru unitatea creştinilor.   

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite