Bistriţa : Consiliul Judeţean, Prefectura şi Poliţia, solidari în gânduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa :  Consiliul Judeţean, Prefectura şi Poliţia, solidari în gânduri
Bistriţa : Consiliul Judeţean, Prefectura şi Poliţia, solidari în gânduri

Angajaţii mai multor instituţii din judeţ au preferat să se declare solidari cu revendicările profesorilor sau ale personalului medical şi i-au sprijinit mai mult cu gândul decât cu fapta.

Doar o parte din angajaţii Consiliului Judeţean au purtat banderole albe, într-un fel de grevă japoneză, în timp de poliţiştii au „protestat“ prin exces de zel, iar angajaţii din Prefectură şi-au văzut de treabă.

Consiliul Judeţean în grevă japoneză

Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Geea Balaszy, unii angajaţi ai instituţiei au purtat, astăzi, banderolă albă. „Suntem în grevă japoneză. Toate compartimentele funcţionează în parametri normali, doar unele persoane poartă banderola albă“, a spus Geea Balaszy. În Prefectură nu a fost nici urmă de grevă astăzi. „Nimeni nu este în grevă până la acestă oră şi nu pot să vă spun dacă va fi cineva astăzi. Nu avem cunoştinţă de asta“, a declarat Alina Pop, unul dintre consilierii angajaţi la Prefectura Bistriţa-Năsăud.

Poliţiştii au fost la datorie astăzi

Nici poliţiştii nu au participat la greva generală, programată pe tot parcursul zilei de astăzi. „Noi nu putem să facem grevă. Nu ne permite legea, însă suntem solidari cu revendicările altor protestatari. Noi protestăm prin exces de zel şi ne facem treaba mai departe“, a explicat Adrian Crăciunescu, liderul sindical al Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex Bistriţa-Năsăud. Acesta a precizat, în schimb, că miercuri, câteva zeci de poliţişti bistriţeni vor lua parte la protestul din Bucureşti. „Vom merge la Bucureşti, la protestul anunţat între orele 11.00 şi 13.00 “, a conchis liderul sindical al Pro Lex, sindicatul la care sunt afiliaţi aproape două treimi din angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite