Prefectul a parcat ilegal, dar n-a fost amendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului, Cristian Florian, a parcat neregulamentar pe Bulevardul Independenţei, joi seara, dar n-a fost sancţionat. Poliţia Comunitară susţine că n-are încă nicio dovadă pentru a-l acuza pe acesta că a parcat ilegal în centrul Bistriţei.

La două zile după ce prefectul judeţului, Cristian Florian, a fost surprins de un ziarist din Bistriţa  în timp ce parca neregulamentar pe Bulevardul Independenţei, nimeni nu ştie dacă acesta va fi sau nu amendat. În timp ce prefectul spune că niciun agent al Poliţiei Comunitare nu i-a cerut actele, aceştia din urmă susţin că au un întocmit deja un raport, dar că nu-şi pot da seama ce amendă să-i dea decât peste trei săptămâni.

Prefectul spune că aşteaptă amenda

Cristian Florian şi-a parcat maşina, joi seara, în jurul orei 22.00, în faţa localului „Tonight", de pe Bulevardul Independenţei, pe un loc destinat staţiei de autobuze. Cu toate că locul respectiv este marcat cu indicator, iar spaţiul este haşurat ca pentru mijloacele de transport în comun, prefectul s-a scuzat, spunând că nu ştia că autobuzele mai circulă la acea oră şi şi-a parcat liniştit autoturismul, un BMW seria 7, pentru câteva minute. Un reporter de la un ziar local, aflat întâmplător în zonă, a surprins „scăparea" prefectului şi l-a filmat în timp ce părăsea locul de parcare. „Joi seara, am parcat pe Bulevardul Independenţei. Nu ştiam că autobuzele mai circulă pe la acea oră. N-am văzut niciun poliţist de la Circulaţie şi niciun poliţist comunitar  n-a venit la mine şi să-mi ceară actele. Nu ştiu dacă voi primi amendă. Şi dacă voi primi, nu e un capăt de ţară, o voi plăti", a spus Cristian Florian.

„Sancţiunea vine în trei săptămâni"

Şeful Poliţiei Comunitare din cadrul Primăriei Bistriţa, Florin Frandeş, spune că de-abia peste trei săptămâni ştie exact cu ce sumă va fi amendat prefectul, deoarece sistemul este mai complicat. „Nu ştiu ce agent comunitar a fost acolo şi ce sumă a scris el pe amendă. Vom vedea peste trei săptămâni", a afirmat, vineri, pentru „Adevărul de Seară", Frandeş. De altfel, poliţiştii comunitari trebuie să intre în posesia probei că maşina este a prefectului, iar, deocamdată, singura probă este înregistrarea video a reporterului care l-a surprins pe prefect. „Nu ştiu exact ce s-a întâmplat în acea seară, dar potrivit procedurii, trebuie să avem dovada că maşina îi aparţine acestuia şi să intrăm în posesia filmărilor", a explicat, astăzi, Ovidiu Gabrian, şef de serviciu în cadrul Poliţiei Comunitare. Potrivit legislaţiei în vigoare, pefectul ar risca o amendă între 120 şi 180 de lei.

 Precedentul Liviu Rusu

Prefectul Cristian Florian nu este singurul dintre şefii judeţului care a fost prins pe picior greşit de către agenţii comunitari. La începutul lunii iunie a anului trecut, preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu, şi-a găsit maşina de teren cu o roată blocată, pentru  că  era parcată neregulamentar pe Bulevardul Republicii. Rusu a fost nevoit să plătească amenda  şi taxa de deblocare, înainte de a se putea urca din nou în maşină.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite