Bistrita: Posturile la titularizare, împărţite astăzi şi mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistrita: Posturile la titularizare, împărţite astăzi şi mâine
Bistrita: Posturile la titularizare, împărţite astăzi şi mâine

Candidaţii care au obţinut note peste şapte în urma concursului de titularizare au participat ieri şi astăzi la şedinţele publice de repartizare pe posturile disponibile pe durată nedeterminată  la nivelul judeţului. În judeţul Bistriţa-Năsăud  au fost disponibile anul acesta 400 de catedre titularizabile iar  505 candidaţi au obţinut peste şapte, media limită pentru admitere.

Cei care nu au reuşit să prindă o catedră titularizabilă au prima şansă la posturile bune pe perioadă determinată.
Dascălii care au obţinut între cinci şi şapte vor prinde aproape sigur o catedră de suplinitor. Pentru cei 163 de profesori care au luat în schimb  note sub cinci la examenul din 15 iulie mai există o portiţă în cazul în care obţin notă mare la un alt concurs pentru suplinire, organizat în luna august.

Puţine posturi în municipiu


Pentru educatoare condiţia să obţină o catedră în Bistriţa a fost existenţa unei specializări  în educaţia step-by-step. Din cele 58 de posturi titularizabile de educatoare  din judeţ marea majoritatea au fost în mediul rural. Nici la limba şi literatura română ori engleză nu au existat catedre disponibile în oraşul Bistriţa. În această situaţie prima clasată la literatura română, o candidată care a obţinut o medie foarte mare, a renunţat la titularizare.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite