Poliţistul care a accidentat mortal o elevă pe trecerea de pietoni a fost arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul din oraşul Năsăud care s-a urcat băut la volan şi a accidentat mortal o adolescentă de 17 ani care traversa strada pe o trecere de pietoni a fost reţinut, vineri seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Bistriţa-Năsăud, după ce iniţial el primise interdicţia de a părăsi localitatea.

UPDATE 19.30 Poliţistul a primit sâmbătă seară mandat de arestare pentru 29 de zile.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Bistriţa-Năsăud a infirmat măsura preventivă a interdicţiei de a părăsi localitatea în cazul poliţistului şi a dispus reevaluarea probelor existente în cauză, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud. „Procurorul care face urmărirea penală a dispus reţinerea învinuitului pentru 24 de ore, începând cu 25 mai 2012", se arată în comunicat.

În cursul zilei de joi, a fost declinată competenţa în vederea efectuării cercetării în dosarul penal privind accidentul rutier produs joi de Ioan Sângeorzan, de 26 ani, către Parchetul Tribunalului Bistriţa-Năsăud. Iniţial, Parchetul Tribunalului Bistriţa-Năsăud a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuit pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, iar procurorul de caz a decis ca poliţistul să fie cercetat în libertat cu interdciţia de a părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Sâmbătă, poliţistul a fost predat Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Bistriţa-Năsăud. Poliţistul a accidentat-o mortal o adolescentă de 17 ani care traversa strada pe o trecere de pietoni, apoi a fugit de la faţa locului, fiind găsit la scurt timp de către colegii săi, accidentul petrecându-se joi seară, în jurul orei 20.00, pe strada George Coşbuc din oraşul Năsăud.

Victima a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Năsăud, în stop cardio-respirator, dar medicii nu i-au mai putut salva viaţa. În urma accidentului, poliţistul a demisionat din funcţie.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite