Poliţiştii bistriţeni vor da examen în faţa camerei de filmat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două sute patruzeci şi opt de poliţişti din Bistriţa-Năsăud se pregătesc pentru examenele care decid dacă rămân sau nu în rândurile efectivelor poliţiei. Probele încep în 4 august

Şefii IPJ Bistriţa-Năsăud au anunţat ieri că primii examinaţi vor intra în concurs în primele zile ale lunii viitoare:„ vom începe în 4 august, iar examenele care se vor desfăşura sub formă de interviu, vor dura câteva zile. Am hotărât ca interviurile să fie programate unul după altul, pentru a nu exista discuţii legate de numărul zilelor de pregătire pe care l-a avut fiecare la dispoziţie", explică şeful IJP Bistriţa-Năsăud, comisarul Ovidiu Mureşan. Toate interviurile vor fi înregistrate cu camerele video pentru a exista probe cu răspunsurile, în caz de contestaţii, a precizat şeful IJP.

Toţi poliţiştii posturilor rurale susţin interviul

În comisia de examinare, care decide cine pleacă şi cine rămâne din Poliţie au fost cooptaţi inclusiv reprezentanţii sindicatelor : „am considerat că aşa trebuie să procedăm pentru un plus de transparenţă", este părerea comisarului Mureşan. În total 13 posturi se desfiinţează, însă nu toţi angajaţii IJP trebuie să intre în testări: „este vorba doar de departamentele unde se vor reduce posturi. Excepţie fac poliţiştii din secţiile rurale, care vor da cu toţii concursul", spun şefii poliţiei. În total Inspectoratul Judeţean de Poliţie are 589 de angajaţi, din care 139 sunt ofiţeri.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite