Poliţiştii bistriţeni cercetează moartea unui pacient în Spitalul de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internat cu arsuri grave, Nicolae Baciu din localitatea Corvinesti a murit înecat în vană.Oficialii Spitalului spun că pacientul s-a dus să facă baie fără să spună ce intenţionează să facă

Episodul s-a petrecut sâmbătă, însă detaliile poveştii au început să se afle abia ieri, după ce mai mulţi poliţişti de la judiciar au fost trimişi la Spitalul de Urgenţă Bistriţa să investigheze cazul. În momentul când poliţiştii au decis să facă cercetări, sesizaţi de  Medicină Legală, victima, Nicolae Baciu, 61 de ani, era deja îngropată. Omul fusese internat în Spitalul de Urgenţă cu câteva zile înainte, cu diagnosticul de arsură termică de gradul IV la nivelul feţei şi toracelului, însă potrivit medicilor legişti a murit înecat. „am fost sesizaţi cu privire la faptul că pacientul a decedat în timp ce făcea baie într-una din băile Spitalului Judeţean. Rezultatul necropsiei  a indicat că moartea s-a produs prin asfixie prin înec", spune Mariana Petroşanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud. Poliţia a deschis astăzi un dosar penal şi va cerceta circumstanţele morţii bărbatului:  „din datele colegilor noştri, victima nu avea interdicţie medicală de a face baie şi a făcut zilnic baie. Când s-a întâmplat accidentul nu a cerut însă voie nimănui şi se pare că ar fi luat cheia băii de la un alt pacient", mai spune Petroşanu.

Familia, surprinsă de veste

Familia bărbatului l-a îngropat pe acesta duminică din pricina căldurii şi au aflat abia ieri că bărbatul nu a murit din cauza arsurilor.„Nu ştiam nimic. Avea arsuri pe faţă şi spate, dar începuseră să se vindece. Când ne-au spus că a murit am fost foarte surprinşi. Am crezut că a fost ceva cu inima. Ieri am aflat că s-a înecat", spune Mariana Daroţi, fiica vitregă a victimei. Ea spune că bărbatul a fost internat după ce  s-a ars într-un incendiu pe care l-a provocat singur după ce a adormit lângă ţigara aprinsă. Nu ştiu ce vom face. Sora mea l-a îngropat pe cheltuiala ei", mai spune femeia.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite