Bistriţa: Poliţistele se întorc în calendarul pe 2010 (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistele afiliate sindicatului Prolex pozează zillele acestea pentru un nou calendar. De data aceasta calendarul nu are un scop umanitar, cum a avut cel de anul trecut, ci are scop de prevenire. Maria Motântan, sora fetiţei care a fost operată anul trecut din donaţiile adunate cu primul calendar, este prima poliţistă fotografiată pentru calendarul 2010

Sindicatul Pro Lex Bistriţa-Năsăud pregăteşte un nou calendar cu poliţistele din Bistriţa. Noul calendar 2010 va fi destinat şi publicului larg şi este axat strict pe  mesaje de prevenire în diverse domenii ca violenţa domestică, delicvenţa juvenilă, dar şi diferite tipuri de infracţiuni.

Prima pozată, sora fetiţei salvate anul trecut


Maria Motântan este prima poliţistă pozată pentru calendarul de anul viitor. Tânăra este agent în Serviciul Cabinet din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie  (IJP) Bistriţa-Năsăud şi are doar 24 de ani. Ea este sora Roxanei, fetiţa de 15 ani, care s-a însănătoşit după un transplant de rinichi, realizat din donaţiile primite după difuzarea primului calendar cu poliţiste, anul trecut. „Campania de anul trecut ne-a ajutat foarte mult financiar, pentru operaţia fetiţei. Transplantul a fost un succes total. De atunci, nu s-a mai plâns de nicio durere şi a scăpat şi de povara şedinţelor dializă. Făcea de patru luni dializă pentru că suferea de o boală renală“, spune Maria. Calendarul pentru anul viitor nu va fi pentru o campanie umanitară, ci  pentru una de prevenire a infracţiunilor, care îşi propune să compenseze lipsa de fonduri alocate domeniului prevenirii la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud. „Acest calendar se axează pe prevenire. Vrem să sprijinim IJP în acţiunile de prevenire şi informare a publicului şi cred că forma de prezentare face mesajul mai accesibil. Calendarul nu va avea doar circulaţie internă, vom căuta o variantă legală să putem să îl punem şi la dispoziţia publicului larg“, explică Adrian Crăciunescu, preşedintele Sindicatului Pro Lex Bistriţa-Năsăud.

Mesaje dure prin imagini blânde


Noul calendar, care va apărea până la sfârşitul anului, conţine imagini  decente cu 12 poliţiste, îmbrăcare în uniforme. Fiecare imagine va fi asociată unui mesaj dur, cu scop preventiv. „Un exemplu de mesaj este «Nu te grăbi, cei dragi te aşteaptă să vii acasă! » Acest mesaj va apărea în luna decembrie, pentru că este luna în care foarte multă lume se întoarce în ţară sau se îndreaptă spre cei dragi şi calcă prea tare pe acceleraţie“, a precizat Claudia Creţa, purtător de cuvânt în IJP. Aceasta a adăugat că  întregul concept al calendarului mizează pe o expresie cât mai naturală şi blândă a poliţistelor, asociată unui text cu impact, pentru ca efectul să fie cât mai puternic asupra oamenilor.

Primul calendar a iscat un scandal


Iniţiativa  de anul trecut a conducerii sindicale Pro Lex din judeţ, unică în Ministerul Adminsitraţiei şi Internelor a atras reacţii dure. Un corp de control al ministerului a fost trimis la Bistriţa pentru a verifica în ce condiţii s-a realizat primul calendar cu poliţiste. Costurile de producţie ale primului calendar au  fost de aproximativ 300.000 de lei, bani din sponsorizările unei firme din judeţ.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite