Poliţist, jandarm şi pompier, acuzaţi de trafic şi consum de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au reţinut ieri seară zece persoane suspectate că ar fi consumat şi distribuit droguri. Printre aceştia se numără un poliţist de la Ordine Publică şi un subofiţer de la Inspectoratul de Jandarmi. Un alt angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), cercetat pentru aceleaşi fapte, are interdicţie de a părăsi oraşul 30 de zile.

Opt persoane, între care un poliţist, un jandarm, acuzate de consum şi trafic de droguri de risc şi mare risc, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, ieri seară, din partea Tribunalului Bistriţa-Năsăud. Alte două persoane, cercetate în acelaşi dosar, vor fi prezentate azi cu propunerea de arestare pentru 29 zile, după ce au fost reţinute 24 de ore.

Cei zece au fost prinşi în urma unor descinderi efectuate în 33 de locuinţe de către procurorii DIICOT duminică după-masă.

Şeful Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate din cadrul DIICOT, Dan Bâltag, spune s-au identificat 52 de persoane care au fost cercetate. „Printre acestea 52 se află şi martori. Zece oameni sunt cercetaţi, iar printre aceştia 10 se numără un poliţist, un jandarm şi un subofiţet din cadrul ISU. Acesta din urmă nu este încă arestat. Din februarie îi urmărim, pe baza diverselor informaţii primite", declară Bâltag. Acesta adaugă că suspecţii au vârste între 20 şi 30 de ani. „Am aflat că drogurile proveneau din Spania şi Ungaria şi urmau să fie comercializate în Bistriţa la preţul de 50-60 de lei pe gramul de canabis şi rezină de canabis, respectiv 100-180 de lei gramul de mefedronă", mai explică şeful BCCO.  

image

Claudia Rădoi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ), spune că procurorii au găsit bani şi droguri la domiciliile verificate. „În timpul percheziţiilor, au fost găsite suma de 110.000 lei, aparate foto şi video, cântare electronice, instrumente de consumat droguri, dar şi 40 de grame de mefedronă", explică Claudia Rădoi.

Poliţistul - arestat, jandarmul - reţinut, pompierul - liber

Poliţistul arestat pentru 29 de zile lucrează, din 2007, ca agent de Siguranţă Publică în cadrul IPJ şi are 25 de ani. Despre el, şefii lui spun că este un băiat care îşi face treaba şi că nu a creat niciodată probleme. „Este absolvent al Academiei de Poliţie şi nu pot spune că a fost nici cel mai bun şi nici cel mai slab angajat. Şi-a făcut treaba. A fost un şoc destul de mare să aflăm că este cercetat pentru asta", declară şeful Biroului de Ordine Publică, Aurel Pop. Reprezentanţii poliţiei mai spun că, dacă se va dovedi vinovat, poliţistul riscă excluderea din IPJ.

image

Angajatul Jandarmeriei, reţinut deocamdată pentru 24 de ore, este subofiţer încadrat din sursă externă şi nu are mai mult de 30 de ani. Jandarmeria nu oferă prea multe detalii despre el, însă a precizat că, dacă este vinovat, acesta va fi sancţionat. „Instituţia noastră nu tolerează un astfel de comportament în rândul cadrelor, ca urmare vor fi luate măsuri în privinţa celui reţinut, dacă în urma cercetărilor se va dovedi că fost vinovat, mergând până la excluderea din structură", precizează Georgeta Căşvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean.

image

Subofiţerul din cadrul ISU este singurul cercetat în stare de liberate şi are interdicţie de a părăsi oraşul timp de 30 de zile.  Pompierul nu are antecedente şi, până la finalizarea anchetei, acesta nu este vinovat. „Activitatea merge în continuare şi nu vom lua măsuri până când nu vom avea ceva sigur. Acum este doar cercetat. Dacă i se va dovedi vinovăţia, vom vedea ce măsuri se vor impune", a explicat Vasile Trifan, purtătorul de cuvânt al ISU.  

 Potrivit anchetatorilor, suspecţii riscă pedepse cu închisoarea cuprinse între 10 şi 20 de ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite