Poliţia din Bistriţa se afla în plin control de la Bucureşti când a izbucnit scandalul drogurilor cu epoleţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul şef interimar al IJP spune că înmulţirea cazurilor de criminalitate stradală  şi alte statistici nefavorabile au pus inspectoratul sub lupa IGP.

A doua zi după instalarea în funcţia interimară de la conducerea IPJ Bistriţa-Năsăud, comisarul Ovidiu Mureşan a acordat un interviu în exclusivitate pentru Adevărul de Seară. Mureşan vorbeşte despre controlul făcut de IGP la Bistriţa, despre scandalul drogurilor cu epoleţi şi face referiri la scandalul mediatic în care a fost implicată fosta conducere a IJP.

Rep: Care au fost rezultatele controlului efectuat timp de două luni de IGP la Inspectoratul din Bistriţa?

Durata controlului a fost de două săptămâni şi nu de două luni. Ca urmare a acestui control unii colegi au fost atenţionaţi, iar faţă de alţii s-a luat măsura cercetării prealabile. Este vorba de fostul inspector şef, de cei doi adjuncţi, Nicula şi Olariu, de patru şefi de sevicii de la municipiu şi de trei ofiţeri.

Rep: Practic ce nereguli a găsit controlul celor din IGP?

Nu vă pot spune. Eu personal nu am avut acces la nota raport a ofiţerilor controlori. O parte din ele au fost prezentate de fostul inspector şef, Bodescu într-o şedinţă a de conducere a Inspectoratului, însă eu nu am fost prezent, deoarece eram la o instruire profesională  la Alba-Iulia. Că am auzit ce scrie acolo, este altceva. Dar nu pot să-mi asum anumite afirmaţii fără să fi luat la cunoştinţă. Nu manifest niciun fel de reticenţă în a face public în momentul în care iau la cunoştinţă conţinutul acestuia.

Rep: Aşa numitul scandalul al drogurilor cu epoleţi, în care au fost implicaţi pe lângă mulţi alţii şi un poliţist  a contribuit la acest control sau nu?

Scandalul drogurilor a apărut  la jumătatea perioadei de control a ofiţerilor din IGP.  Poate şi chestiunea cu drogurile a contribuit la cercetările prealabile. Poate. Oricum nu ne face cinste.Suntem oamenii legii sau garanţii respectării ei. E o chestiune mult mai delicată, e încă în ancheta procurorilor şi nu-mi pot permite niciun fel de aprecieri legate de vinovăţia unora sau altora

Rep:  Atunci ce nereguli existau la IPJ care a determinat o punere sub lupă a inspectoratului?

Eu am aflat ieri de la inspectorului general adjunct. Au fost nişte nereguli în anumite fluctuaţii în statistici, fluctuaţii, care la anumite nivele ale conducerii Poliţiei Române au ridicat anumite semne de întrebare. Nu putea să fie o situaţie explozivă de criminalitate la nivelul Bistriţei. Bistriţa e prin specificitate un oraş şi un judeţ destul de liniştit.   Iar în momentul în care ai o explozie pe un segment de infracţionalitate stradală, asta  spune extrem de mult. Şefii noştri din Poliţia Română au făcut anumite interpretări, pe fondul şi a altor date privind funcţionarea inspectoratului,  care s-au tot adunat. În momentul în care s-a ajuns la un anumit nivel au spus că este o situaţie care trebuie verificată. Asta a generat şi activitatea de control

Rep: Aveau cunoştiinţă colegii de povestea cu jocul de poker?S-a discutat despre asta?

De discutat la nivelul inspectoratului s-a discutat. Dar una este de a ştii, alta este de a vedea şi cu totul alta este la nivelul acela de bârfă.

Rep: Este adevărat că la nivelul Inspectoratului nu se pot accesa jocurile de poker, aşa cum spunea fostul adjunct, Nicula?

Nu, nu se poate. Noi avem reţeaua internă de calculatoare a inspectoratului, dar nivelul de acces la internet e destul de bine delimitat. La nivelul serviciului pe care mi-am desfăşurat activitatea, ştiu sigur că nu era posibil Ca spaţiu, ca trafic să poţi juca la nivelul acela nu.

Ovidiu Mureşan a fost cinci ani şeful poliţiei municipale, până în 2005 când a devenit şeful serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ. Lucrează în Poliţia Bistriţa-Năsăud de 20 de ani

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite