Podoabe exotice din India la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artizani din toată ţara vor expune la muzeul bistriţean (foto arhivă)
Artizani din toată ţara vor expune la muzeul bistriţean (foto arhivă)

Artizani din toată ţara expun, de azi şi până duminică inclusiv, la Salonul de minerale, fosile şi geme, organizat la muzeul din Bistriţa. Împătimiţii îşi pot cumpăra podoabe, unele unicat, confecţionate din peste 40 de tipuri de minerale provenite de pe aproape întreg mapamondul.

Bistriţenii care vor să admire pietre preţioase şi semipreţioase de pe întreg globul o pot face weekendul acesta la Salonul de minerale, fosile şi geme, de la muzeul din Bistriţa. Manifestarea este una cu tradiţie pentru această instituţie de cultură. A ajuns la cea de-a 16-a ediţie, iar expozanţii îşi vor aşeza standurile cu bijuterii în spaţiul din faţa clădirii Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud.

Oamenii vor putea vedea şi, după caz, cumpăra, pandantive, coliere, inele, cercei, brăţări, medalioane şi brelocuri confecţionate din peste 40 de tipuri de minerale provenite din toate colţurile globului, minerale cu efecte curative. Dintre acestea amintim: ametistul, cuarţul roz, carneolul, calcedonia, malachitul, jadul, jaspul, agatul, citrinul, perlele de cultură.

Unicate exotice cu iz indian

„Anul acesta şi-au anunţat prezenţa artizani din toată ţara, îndesoebi din judeţele învecinate precum Maramureş şi Cluj, dar şi din Ucraina. Salonul din acest an se va bucura de prezenţa exotică a unor indieni", spune Marius Horga, cercetător ştiinţific la secţia de ştiinţele naturii din cadrul muzeului bistriţean.

Despre indieni, cercetătorul spune că ei lucrează în Cluj-Napoca şi vor aduce produse unicat la expoziţie. „Ineditul salonului din acest an o constituie, printre altele, bijuteriile de alamă şi de argint cu pietre semipreţioase din India, dar şi expozantele numite mille fiori care sunt nişte fragmente de pietre semipreţioase expuse în sticlă sau cristal şi care dau reflexii cu totul aparte", explică cercetătorul Horga.

Salonul de vară este deschis, de azi până duminică, între orele 10.00 şi 20.00. Intrarea este liberă. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite