Planuri măreţe pentru şase puncte termice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Creţu vrea să recondiţioneze cele şase puncte termice
Ovidiu Creţu vrea să recondiţioneze cele şase puncte termice

Primarul Bistriţei vrea să investească masiv în şase puncte termice din oraş. O grădiniţă, o sală de sport, un bazin de înot, o cantină socială şi o parcare supraterană sunt viitoarele destinaţii pe care le-ar putea primi punctele termice

Cele şase puncte termice urmează au fost trecute în inventarul domeniului public cu destinaţiile prevăzute de primar, după care urmează să fie identificate şi sursele de finanţare pentru realizarea lor. Ovidiu Creţu crede că aceste puncte termice trebuie exploatate în beneficiul comunităţiişi va încerca să atragă fonduri europene pentru punerea lor în practică.

Bugetul local nu poate suporta investiţiile

Chiar dacă este prea devreme pentru a ştii cum va arăta bugetul local anul acesta, primarul este realist şi spune că niciunul din planurile de amenajare  acestor puncte termice nu poate fi finanţat din fonduri proprii, cu toate că nici măcar estimativ, edilul nu poate specifica o sumă la care se ridică aceste investiţii. „Vom încerca să atragem bani prin accesarea unor programe guvernamentale prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în special pentru sala de sport şi bazinul de înot", a spus primarul.

Destinaţii variate

Primarul a prezentat, zilele trecute, câteva idei de recondiţionare a celor şase puncte termice câştigate de municipalitate, la finele anului trecut, în urma unui proces cu fostul Proditerm. Astfel, în punctul termic de pe strada Turturelelor primarul intenţionează să deschidă un spaţiu unde bistriţenii să poate juca şah, rummy sau brigde, în timp ce în punctul din Piaţa Mihai Eminescu Ovidiu Creţu vede oportună amenajarea unei cantine pentru elevi. Tot în planurile de investiţii ale edilului intră şi o sală de sport acoperită (Aleea Plopilor- Margaretelor), un bazin de înot (Aleea Merilor), o grădiniţă (strada Lalelelor) şi o parcare supraterană ( bulevardul Decebal).  „Suntem deschişi şi către parteneriate public-private, cu respectarea destinaţiilor date ", a mai explicat primarul.

Puncte reamenjate

În oraş, există deja două puncte termice cu destinaţie: în zona pietei Independeţei un punct termic  funcţionează ca fast-food, iar , la Lamă, un astfel de centru este folosit ca sală de antrenament  a Clubului Floris. În oraş există 35 de puncte termice, doar şase însă sunt în proprietate Primăriei Bistriţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite