Piraţii au “debarcat” la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un circ acvatic italian, cu tradiţie în Europa, s-a instalat luni după-amiază în poligonul de la marginea oraşului. Pe bistriţeni îi aşteaptă un spectacol de excepţie cu rechini, şerpi uriaşi, piranha, crocodili, porci spinoşi, pinguini de la Polul Nord, pelicani, foci, hipopotami.

Nici n-a ajuns bine luni după-amiază circul în Bistriţa şi câţiva orăşeni au mers să vadă ce li se pregăteşte. Au fost atraşi de cele 14 camioane viu colorate parcate în poligonul de la marginea oraşului. Italienii de la circul  „Aquatico Belluci" au adus la Bistriţa, în acele camioane,  acvarii uriaşe pentru zecile de specii de animale cu care vor face spectacol pentru curioşi. Reprezentantul circului, Mihai Ghencea, le promite bistriţenilor o incursiune în pitoreasca lume a piraţilor cu nave, lăzi, butoaie, dar şi cu pericole imaginare care-i pândeau pe piraţi la orice colţ. Lumânările şi sfeşnicele amplasate în cortul de 600 de locuri, bărbaţi costumaţi în piraţi, femei deghizate în sirene şi zeiţe ale vântului îi vor încânta pe localnici şi îi vor introduce în atmosfera poveştilor de aventură cu piraţi. La acestea se adaugă nenumărate acrobaţii şi piruete aeriene.

Ghencea mai spune că membrii vor prezenta un spectacol de aproape două ore. „Reprezentaţia are două părţi. În prima, un vestit căpitan de piraţi îşi caută soţia cu ajutorul mamiferelor marine, iar în a doua parte publicului i se oferă o călătorie în căutare de animale rare precum hipopotamul pigmeu, pinguini, foci, şerpi, broaşte ţestoase gigant, rechini, piranha, pelicani, porci spinoşi şi crocodili teribil de mari", explică bărbatul. Circul Belucci a mai fost la Bistriţa acum trei ani, dar cu un alt spectacol. Mihai Ghencea speră că prezenţa atâtor animale exotice le va trezi interesul bistriţenilor. „Am înţeles că lipseşte de ceva vreme circul din Bistriţa. De aceea, sperăm să vină cât mai mulţi oameni. Ca să-i momim, o să dăm bilete la şcoli pentru cei mici, care au mereu o curiozitate greu de stăpânit. Eu sunt de părere că publicitatea cea mai bună este cea făcută din gură-n gură", adaugă Ghencea.

Emilio, hipopotamul celebru

Reprezentantul circului spune că una dintre atracţiile spectacolului este hipopotamul pigmeu, Emilio, în vârstă de 5 ani. „Este o specie rară. Îl cheamă Emilio, ca pe fondatorul circului, dar nu are nicio legătură cu acesta. Animalul a fost cumpărat din Italia de un dresor numit Emilio Sazio", povesteşte Ghencea.

Vestit în întreaga Europă

Circul Aquatico Bellucci are o tradiţie de peste 200 de ani şi este unul dintre cele mai vechi şi mari circuri acvatice mobile din Europa. Spectacolele lor s-au bucurat de apreciere în toată Europa. Primul spectacol de la Bistriţa este programat astăzi, la ora 19.00. Reprezentaţii au loc de astăzi până vineri, la ora 19.00, iar sâmbătă şi duminică, câte două spectacole, unul de la orele 16.30 şi altul de la 19.00. Un adult va plăti 30 de lei pentru un bilet, iar un copil, 25 de lei. Bistriţenii sunt rugaţi să-şi procure biletele cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite