Persoane arestate pentru spălare de bani, şantaj şi înşelăciune în dosarul SMS-urilor din puşcării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţii la datorie
Mascaţii la datorie

Un număr de 13 persoane suspectate că înşelau oameni sub pretextul câştigării unor premii au fost arestate pentru 29 de zile pentru spălare de bani, şantaj şi înşelăciune, iar alte patru sunt cercetate în libertate, în urma unor percheziţii făcute în şapte judeţe şi în Bucureşti.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, 17 persoane sunt cercetate penal în urma a 19 percheziţii care au avut loc, săptămâna trecută, în şapte judeţe şi în municipiul Bucureşti, precum şi în mai multe penitenciare din ţară, fiind suspectate de iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni, spălare de bani, şantaj şi înşelăciune.

Percheziţiile au avut loc în 23 februarie sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, la locuinţele suspecţilor aflaţi în libertate, precum şi în patru penitenciare din ţară unde sunt încarceraţi membrii grupării.

Anchetatorii au ridicat mai multe documente de transfer bancar pe numele suspecţilor, unităţi centrale, unităţi de stocare date, telefoane mobile.
Potrivit sursei citate, în urma acţiunii au fost duse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud 17 persoane, iar în urma audierii acestora de către procurorul de caz din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud 13 au fost reţinute, patru fiind cercetate în stare de libertate.

"Fiind prezentaţi de către procurorul de caz Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă, instanţa şi-a însuşit propunerea, astfel că a emis pe numele celor 13 inculpaţi mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile", se arată în comunicat.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud s-a sesizat în luna ianuarie cu privire la existenţa unui grup infracţional organizat, ai cărui membrii, deşi aflaţi în stare de detenţie, acţionau din mai multe penitenciare din ţară. "Aceştia deţineau în camere telefoane celulare pe care le foloseau pentru a contacta diferite persoane, pe care le anunţau că sunt beneficiarele unor sume importante de bani sau autoturisme câştigate în urma unor concursuri. Prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, induceau în eroare interlocutorii şi îi determinau să trimită anumite sume de bani unor persoane indicate", se mai arată în comunicat.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite