Permisul auto îi costă pe şoferi cu 12 la sută mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolile de şoferi majorează de săptămâna viitoare tarifele de la 800 la 900 de lei. Scumpirea carburanţilor şi a poliţelor de asigurări îi determină pe administratorii de şcoli de şoferi să salte preţurile  pentru a-şi acoperi cheltuielile.

Bistriţenii care şi-au propus să devină şoferi anul acesta trebuie să îşi pună mai mulţi bani la puşculiţă. De mâine, toate şoclile de şoferi din judeţ se vor alinia la tarife noi, cu aproape 12 procente mai mari faţă de cele practicate anul trecut.

900 de lei costă permisul auto

Adminsitratorii şcolilor de şoferi din judeţ au stabilit săptămâna aceasta să majoreze tarifele pentru cursanţi, întrucât scumpirea carburanţilor cu 0,06 lei pe litru şi a asigurărilor cu aproape 20 de procente, nu le permite să îşi acopere costurile lunare. „Pentru categoria B, preţul va fi în jur de 900 de lei. Nu vor fi aceleaşi tarife la toate şcolile, dar vor fi valori apropiate. Noile tarife acoperă cheltuilele de carburanţi, salariile instructorilor, ale profesorilor de legislaţie, asigurările la maşină, chiria pe sală şi uzura maşinii", spune  AdrianVaida, administratorul firmei Super Ok.  

Mai puţini cursanţi luna acesta

Dănilă Baciu, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculări Auto, spune că numărul candidaţilor examinaţi în primele două săptămâni ale acestei luni este cu mai bine de 50 la sută mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „S-au înscris în jur de 400 de candidaţi, faţă de aproape 800 cât am avut în ianuarie anul trecut. „A crescut, în schimb, media de promovabilitate, de la 33 la sută, anul trecut, la peste 42 la sută în primele săptămâni ale acestui an", a explicat Baciu. Cele mai interesate să facă şcola de şoferi în acest an par să fie tinerele până  la vârsta de 26 de ani. „Cam 70 la sută dintre cursanţi sunt tineri până la 26 ani, apoi, 20 la sută au până în 40 de ani şi cam 10 procente dintre cursanţi sunt pensionari. Oricum, predomină doamnele în rândul celor care vor să devină şoferi ", explică Vaida. Şi Ligia Solcanu, o tânără de 23 de ani, spune că vrea să devină şoferiţă anul acesta. „Mă aşteptam să fie mai scumpă şcoala, dar am mare nevoie de carnet pentru a mă angaja ca şi agent de vânzări", spune bistriţeanca. Anul trecut, 18.000 de bistriţeni s-au înscris la examenul pentru obţinerea permisului auto, doar o treime dintre aceştia au devenit şoferi.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite