Pensionarii bistriţeni: „Se vor ridica şi mai multe cârje !“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de vârstnici bistriţeni au protestat astăzi în faţa Instituţiei Prefectului. Aceştia s-au revoltat împotriva decizie guvernanţilor de a reduce pensiile cu 15% şi s-au manifestat prin lacrimi, ţipete şi ameninţări

Plânsete, ţipete şi ameninţări au răsunat în această dimineaţă în faţa Instituţiei Prefectului din Bistriţa. Zeci de pensionari au protestat împotriva măsurilor guvernanţilor de a reduce pensiile cu 15%. Înfuriaţi, oameni de 60-70 de ani, au scandat lozinci şi au ameninţat autorităţile. „Se vor ridica şi mai multe cârje !", au ţipat ei. „Noi am fost generaţia de sacrificiu ! Am primit pâinea pe cartelă şi acum vor sa ne-o ia de tot !", au mai strigat pensionarii.

Mulţimea de persoane vâsrtnice a vrut să spargă cordonul de jandarmi şi să intre în Prefectură. Într-un final, prefectul judeţului, Cristian Florian, a ieşit afară pentru negocieri, însă pensionarii nu au fost mulţumiţi de atitudinea sa. Prefectul a explicat că măsurile guvernamentale nu ţin de autorităţile locale, dar că va face tot posibilul ca acestea să le fie uşor de suportat. Pensionarii l-au înjurat şi l-au ameninţat, după care au urmat minute în şir de ţipete de revoltă împotriva guvernanţilor care deţin case şi maşini extravagante.  Aceştia s-au plâns de  sumele mici cu care trebuie să supravieţuiască şi au întrebat unde sunt contribuţiile lor pentru pensie. Pensionarii au stat în faţa Prefecturii timp de aproape două ore, după care rărit rândurile la fel de furioşi şi nemulţumiţi cum au venit.

„O să facem omor de om" !

„Ni se ia din banii noştri. Am muncit, am plătit fonduri de pensii şi asigurări de sănătate. Dorim să ştim unde sunt banii din contribuţiile noastre pentru pensie. Cel care i-a folosit să ajungă la puşcărie. Vrem banii noştri!", a spus Elisabeta Vasiliu, o pensionară de 78 de ani. Femeia povesteşte că a muncit 36 de ani în domeniul învăţământului şi a sănătăţii şi că şi încasează o pensie de aproximativ 800 de lei. Aceast a scos din poşetă mai multe hârtii din care rezultă ce sumă primeşte ca pensie, dar şi suma pe care o cheltuie lunar pe medicamente : aproximativ 800 de lei, adică exact banii de pensie. „Nu sunt mulţumită să mi se dea bani doar pentru alimente. Vreau să-mi iau o haină, vreau să fac ce vreau cu banii mei. Să nu ni se ia 15% că facem catastrofă, facem omor de om !", a mai spus femeia, extrem de furioasă. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite