Pedeapsă mai mică pentru asistenta maternală criminală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bacău a redus cu şase ani pedeapsa cu închisoarea pentru asistenta maternală din Bistriţa Marcela Făgărăşan, condamnată iniţial la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat, după ce a ucis un copil de patru ani pe care îl avea în îngrijire.

Sentinţa dată de Curtea de Apel Bacău în 27 mai şi publicată ieri pe portalul instanţelor de judecată are drept de recurs în zece zile de la comunicare, informează Mediafax. Asistenta maternală Marcela Făgărăşan, acuzată că l-a omorât în august 2008 pe Lucian Rostaş, un copil de patru ani pe care îl avea în îngrijire, a fost trimisă în judecată la începutul lunii noiembrie 2008 pentru omor calificat, vătămare corporală gravă şi rele tratamente aplicate minorului, infracţiuni pentru care procurorii spuneau că riscă o pedeapsă cu închisoarea de cel mult 30 de ani.

Înecat cu mâncare

Iniţial, Marcela Făgărăşan a fost arestată pentru omor deosebit de grav, care i-ar fi adus pedeapsa închisorii pe viaţă, dar procurorul de caz a decis schimbarea încadrării juridice în omor calificat. Copilul a murit în urma unei asfixieri mecanice cu un bol alimentar. Practic, asistenta maternală l-a forţat să mănânce, până ce copilul s-a înecat.

În urma necropsiei, medicii legişti au găsit pe corpul copilului numeroase urme de maltratare. Marcela Făgărăşan se află în Penitenciarul Bacău. Cazul micuţului Lucian Rostaş a şocat opinia publică la vremea respectivă. În urma scandalului mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud au fost anchetaţi, dar nimeni nu a fost dat afară.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite