Paul Anton, glorie la Naţionala de tineret a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 20 de ani  Paul Anton este considerat una dintre speranţele fotbalului bistriţean, este om de bază în echipa lui Nae Manea şi are mai multe convocări la naţionala U21 a României.

Paul Anton este considerat de oamenii de fotbal din Bistriţa ca un al doilea Sânmărtean al Bistriţei, un jucător care a confirat vorbele frumoase spuse despre el cu meciuri foarte bune şi în urmă cu trei săptămâni cu primul gol dat în tricoul alb-albaştrilor.

Tânărul fotbalist a început să practice sportul de performanţă când era mic şi povesteşte că la început părinţii săi nici nu ştiau că merge la fotbal. „Pe stadion merg încă de când eram foarte mic, îmi amintesc că mă ducea tata cu el şi îmi plăcea foarte mult. Dar fotbalul am început să-l practic pe la şapte ani, atunci când am mers la antrenamente cu prietenii de la bloc la Juventus Bistriţa. Părinţii mei nu au aflat decât după vreo săptămână când şi-au dat seama că dispăream dimineaţa de acasă şi ştiau că nu am şcoală la ora aceea. Atunci au venit la club, au vorbit cu antrenorul şi au fost de acord să rămân. Nu cred că se aşteptau să mă ţin serios de acest sport, dar mi-a plăcut foarte mult şi am continuat", povesteşte tânărul cum şi-a început cariera.

În prezent Anton este mijlocaş central pentru Gloria Bistriţa, are peste 30 de meciuri jucate pentru echipa din Parcul Municipal şi una dintre cele mai mari satisfacţii ale sale este aceea că primul gol înscris pentru echipă a fost golul care a dus-o pe primul loc în clasamentul Ligii a II-a. „Primul gol pentru Bistriţa l-am înscris la Argeş acum două etape (n.r. 19 septembrie), iar după victoria de acolo am devenit lideri. Mă bucur foarte mult şi sper să reuşim să promovăm înapoi în prima Ligă pentru că acolo ne este locul", consideră tânărul care a debutat în Liga I în locul lui Lucian Sânmărtean în 2009. „Îmi amintesc şi acum primul meci jucat în Liga I. Nu mă aşteptam să fiu băgat pe teren mai ales că pe postul pe care joc eu titular era Lucian Sânărtean, idoul meu în materie de fotbalişti. Era un meci pe care îl jucam cu Poli Timişoara în Giuleşti pentru că ei aveau terenul suspendat atunci. Când a venit antrenorul şi mi-a spus că intru eu titular în locul lui Sânmărtean m-am blocat. Au fost vreo două ore, până la meci, şi chiar şi după ce a început nu reuşeam să mă regăsesc. Mi se părea ireal să joc şi parcă eram pe altă lume", îşi aminteşte bistriţeanul. Meciul acela l-au pierdut în faţa Timişoarei, dar în ciuda regretului că au pierdut cele trei puncte, Paul recunoaşte că el a fost fericit.

Bucuriei debutului în Liga I i-a urmat o altă satisfacţie foarte mare, cea a convocării la Naţionala României U21. „Nu ştiam că domnul Sănduţă mă urmărea în acea perioadă, aşa că atunci când cei de la club m-au anunţat că am fost convocat a fost o surpriză şi o bucurie. E drept că pe postul meu nu era niciun alt tânăr în ţară care să joace titular la echipa de club în Liga I", mărturiseşte Anton. Următorul joc pe care tricolorii mici îl vor juca şi pentru care Anton a fost deja convocat va avea loc pe data de 11 octombrie la Piatra Neamţ în compania echipei mici a Franţei, în premilinariile Campionatului European din 2013.

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dan Jiga îi vede lui Anton un viitor frumos. „Cred că în maxim doi ani va ajunge să joace la o echipă mare din Liga I. Stă foarte bine în teren şi este extrem de muncitor. Nu este prin formare un jucător foarte tehnic, dar compensează prin efort şi felul în care acoperă zona pe care joacă. A făcut o figură frumoasă până acum şi cred că va creşte şi mai mult în timp, pentru că încă e tânăr", crede Jiga.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite