Patru târguri într-un singur festival la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interetnic festival, ediţia a doua, reuneşte un târg al olarilor, unul de artă culinară, alături de un târg de carte şi unul de artă populară. Evenimentul este organizat, mâine şi poimâine, la Bistriţa, în faţa Sinagogii

Organizatorul festivalului, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, a invitat la Interetnicfestival, slovaci şi cehi din Bihor, saşi din Mureş şi Bistriţa,. albanezi şi eleni din Bucureşti şi Ploieşti, ucraineni şi polonezi din Suceava, evrei din Cluj, aromâni din Tulcea, ruteni şi romi din Mureş. Aceştia îşi vor prezenta costumele tradiţionale, dar şi obiceiurile culinare ale etniilor lor. Festivalul promite nu numai o paradă a straielor populare, ci şi un adevărat festin de arome şi specialităţilor culinare tradiţionale. Potrivit organizatorilor, fiecare etnie va susţine, în cele două zile, câte un spectacol în care va prezenta cele mai semnificative tradiţii şi obiceiuri. La acestea se adaugă şi o expoziţie de bucate pe toate gusturile, şi totul, pe acorduri muzicale de excepţie.

Deschiderea oficială a Intertnicfestival este programată sâmbătă, la ora 11.00, târgurile rămânând deschise până duminică după-amiaza.

Vin la Bistriţa după 30 de ani

La târgul olarilor sosesc 18 artizani populari, printre cei mai faimoşi din ţară, anunţă Nicolae Gălăţan, directorul „Interetnic Festival". „Îi aşteptăm la Bistriţa pe olarii din Botoşani, Dorohoi, Iaşi, Corund, Horezu, Baia-Mare. Creaţiile lor nu mai au nevoie de nicio recomandare", explică Nicolae Gălăţan. Pe lângă olarii de renume, manifestarea va oferi şi un mini-târg cu produse ale artizanilor din Bistriţa-Năsăud, dar şi o expoziţie inedită de pictură.

Organizatorii pregătesc o adevărată surpriză pentru iubitorii folclorului, revenirea după o absenţă de peste trei decenii a ansamblului profesionist de cântece şi dansuri populare „Ciprian Porumbescu" din Suceava, unul dintre cele mai apreciate din ţară. „Au rămas la fel de buni. Ţin minte când au venit ultima oară la Bistriţa. Au ţinut un spectacol de neuitat", adaugă organizatorul.

Citiţi şi: Constanţa: Târg de carte cu 70% discount, de la 1 iulie pe litoral

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite