Patronul de la Prisma Prod, anchetat de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titus Iliuţă, şeful societăţii comerciale Prisma Prod, este arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind cercetat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pentru iniţierea unei asocieri în scopul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat de presă trimis astăzi de către DIICOT, Iliuţă este acuzat că, „în calitate de acţionar şi administrator al unei societăţi comerciale care datora bugetului de stat accize pentru producţia şi comercializarea de alcool şi băuturi alcoolice, a înregistrat în contabilitate achiziţii de bunuri şi prestări de servicii nereale", în sumă totală de  aproape 300.000.000 de lei,  prejudiciind bugetul de stat cu suma de 57.958.031.246 rol.

În comunicat se mai precizează că „inculpatul Iliuţă Titus a cooptat alţi 12 inculpaţi, care controlau mai multe societăţi comerciale fără scop lucrativ real - tip „fantomă", cu sediile în Bucureşti, Braşov, Orăştie, Petroşani şi Bistriţa. Membrii grupării au acţionat, în perioada noiembrie 2003 -2009, eliberând, în numele societăţilor pe care le controlau, un număr de 257 facturi fiscale care atestau în fals comercializarea de bunuri şi prestarea de lucrări de construcţii către societatea inculpatului". Procurorii mai spun că Iliuţă a disimulat în contabilitatea societăţii, atât bunurile cât şi lucrările de construcţii facturate fictiv.  

       

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite