Patron bistriţean de pensiune trimis în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leontin Moisil, om de afaceri din comuna Şant va fi judecat pentru deturnarea de fonduri de la UE  şi fals în declaraţii. Bărbatul este deja închis de un an în Penitenciarul Bistriţa.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie , Serviciul Teritorial Cluj au dispus la începutul lunii februarie trimiterea în judecată a  lui Leontin Moisil , administrator la  SC Ieromar Comserv SRL Şanţ, jud. Bistriţa Năsăud pentru nereguli grave în gestionarea unui proiect finanţat din fonduri PHARE şi fals în declaraţii. Lazăr Moisil, pe numele căruia mai există două condamnări  pentru evaziune fiscală este acuzat că ar fi prezentat în 2007 date false  la încheierea unui contract finanţat din fonduri Phare, dar şi că s-a folosit de banii UE fără nicio justificare şi înafara proiectului .

Are alte două condamnări definite

Potrivit procurorilor DNA, Moisil, care fusese condamnat deja în momentul  primirii finanţării pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri în două dosare, a dat declaraţii false în 2007, atunci când a încheiat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor. Leontin Moisil, care a primit de la Ministerul Dezvoltări Regionale şi Turismului 160.013,74 euro ca să dezvolte activităţi de colectare a deşeurilor din Bazinul superior al Someşului, este acuzat de procurori că a folosit banii pentru datorii anterioare ale firmei sale, credite bancare, leasinguri pentru autoturismele pe care le utiliza, dar şi pentru alte cheltuieli personale.
Procurorii DNA au dispus sechestru asiguratoriu asupra unor bunuri ale inculpatul, iar dosarul va fi judecat de Judecătoria Năsăud. În prezent patronul din Şanţ se află în Penitenciarul Bistriţa, unde execută celelalte două condamnări definitive pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite