Bistriţa: Peste 100 de bistriţeni au luat bursa Dinu Patriciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Peste 100 de bistriţeni au luat bursa Dinu Patriciu
Bistriţa: Peste 100 de bistriţeni au luat bursa Dinu Patriciu

Elevii bistriţeni cu rezultate bune la învăţătura şi purtare au obţinut burse "Dinu Patriciu". Aceştia provin din diferite licee din municipiu.


Vlad Diana Mihaela este unul dintre elevii din Bistriţa care a obţinut o bursă de la Fundaţia Dinu Patriciu, pentru rezultatele deosebite la învăţătură. Are 17 ani şi tocmai a terminat clasa a X-a la Colegiul Naţional ʺAndrei Mureşanuʺ, la un profil de ştiinţe ale naturii. Şi nu oricum, ci cu media 10. Diana a primit bursă şi anul trecut şi va primi şi în această toamnă.
ʺAnul trecut, m-a chemat dirigintele meu, mi-a zis vezi că este o bursă Dinu Patriciu şi mi-a dat adresa de internet. Am zis să intru să văd ce e acolo. Se oferea o bursă pentru elevii foarte buni, care învaţă bine şi nu au absenţe. A trebuit să trimit o scrisoare în care să vorbesc despre mine şi, bineînţeles, o adeverinţă de la şcoală să vadă că într-adevăr învăţ bine”, povesteşte fata.Are 17 ani şi tocmai a terminat clasa a X-a la Colegiul Naţional ʺAndrei Mureşanuʺ, la un profil de ştiinţe ale naturii. Şi nu oricum, ci cu media 10. Diana a primit bursă şi anul trecut şi va primi şi în această toamnă.
ʺAnul trecut, m-a chemat dirigintele meu, mi-a zis vezi că este o bursă Dinu Patriciu şi mi-a dat adresa de internet. Am zis să intru să văd ce e acolo. Se oferea o bursă pentru elevii foarte buni, care învaţă bine şi nu au absenţe. A trebuit să trimit o scrisoare în care să vorbesc despre mine şi, bineînţeles, o adeverinţă de la şcoală să vadă că într-adevăr învăţ bine”, povesteşte fata.

Şi-a luat cărţi şi DEX

Diana spune că face parte dintr-o familie cu un venit mediu. Bursa îi completeză venitul lunar cu 200 de lei. „Primesc 200 de lei pe lună. De o parte din bani mi-am luat cărţi de cultură generală, un DEX şi o altă parte i-am pus într-un cont”, explică eleva. Alături de ea, încă 13 elevi de la acelaşi colegiu primesc o astfel de bursă. Printre ei se numără şi Zagrai Mariana Elisabeta, o elevă din Poiana Ivei, care provine dintr-o familie de oameni simpli şi cu un venit chiar modest. „Ea chiar are o situaţie materială dificilă. Stă la ţară, face naveta. A avut tot timpul media peste 9 şi este o fată liniştită, retrasă, dar foarte prietenoasă”, spune Diana despre colega ei.
Inventatori ai viitorului
„Inventează-ţi viitorul!” este numele programului  demarat de Fundaţia Dinu Patriciu, pentru ajutorarea elevilor şi studenţilor cu performante şcolare bune, dar care provin din familii cu resurse modeste. În Bistriţa-Năsăud, 102 elevi au intrat în acest program. Numele lor poate fi găsit pe internet la adresa http://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/bursieri-2009-2010. Pe acelaşi site se găseşte regulamentul pentru cei care vor, pe viitor, să-şi depună o cerere de bursă. Programul oferă anual 5.000 de burse în valoare de 200 lei pe lună fiecare pentru elevii de liceu şi 500 de burse în valoare de 300 lei pe lună fiecare pentru studenţi.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite