Patricia Vlad vrea să devină arhitect în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

A ales să înveţe matematica foarte bine, deşi are înclinaţii spre literartură şi arte. Vrea să devină architect, aşa că a făcut tot ce i-a stat în putinţă şi şi-a croit o cărare spre acest drum: s-a tranferat la un liceu din Anglia pentru a fi bine pregătită pentru facultate.

Patricia Vlad a fost elevă la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu", până anul acesta, când s-a tranferat la un liceu din Anglia. Adolescenta a ales să-şi facă studiile în Anglia pentru că se gândea că va putea studia intensiv matematica urmând o facultate de specialitate. Între timp, s-a răzgândit în privinţa facultăţii, a ales arhitectură, dar oricum studiile pe care le face acum îi vor fi de ajutor. Unii ar zice că este norocoasă pentru că studiază la al treilea colegiu ca renume din Aglia „Concord College", dar ea spune că şi-a făcut norocul singură.

„Mi-am făcut norocul singură. În primul rând, au contat foarte mult rezultatele pe care le aveam în România, mai apoi trebuia să cunosc foarte bine limba engleză pe care am studiat-o doar ca a doua limbă. Au urmat problemele legate de faptul că aceasta era o şcoală privată şi, pentru că nu şiam dacă voi obţine o bursă totală sau parţială, mi-am căutat singură sponsor. A fost destul de greu, dar am reuşit", povesteşte Patricia. Aceasta a reuşit să facă ceea ce pentru unii părea un moft, iar pentru alţii ceva de nerealizat. „Când am început să le spun prietenilor şi cunoştinţelor că o să mă transfer la un liceu din Anglia, mulţi credeau că vorbesc aiurea şi e doar un moft al meu. Nu am aplecat urechea la tot ce au spus alţii şi am mers mai departe. Cel mai important a fost sprijinul părinţilor mei", mai spune tânăra.

16 ore de matematică pe săptămână

La „Concord College",  Patricia a trecut la un sistem de studiu total diferit de ceea ce făcuse în România. A putut să-şi aleagă materiile care urma să le studieze şi putea să facă matematică intensiv. „ Fac 16 ore de matematică pe săptămână şi sunt foarte bucuroasă că pot să îmi aleg materiile care îmi plac. Aşa că am ales fizică, artele, spaniolă şi engleză din care fac câte opt ore pe săptămână. În plus, am foarte multe activităţi extraşcolare, voluntariat, foarte multe proiecte de caritate. Mă antrenez să devin salvamar", povesteşte Patricia încântată. De adaptat s-a adaptat repede. Fiind un colegiu internaţional , sunt elevii din toată lumea şi cu toţii se străduiesc foarte mult să se adapteze. Cea mai bună prietenă a Patriciei este o fată din Rusia.

O luptătoare

 Patricia are foarte multe activităţi şi găseşte şi energia necesară pentru a le face. Este una dintre tinerii din generaţia sa care te uimeşte prin ambiţie şi forţă de a lupta pentru ceea ce îşi doreşte. Când era la Bistriţa, lucrurile stăteau la fel, muncea foarte mult pentru ceea ce îi plăcea să facă şi reuşea. Aici a scris chiar o piesă de teatru: „Autogara, o vitrină cu români", pentru festivalul de teatru  „Zbor". Piesa de teatru  a Patriciei poate fi văzută şi astăzi de către cei care merg la spectacolele trupei de teatru „Reb Club", condusă de profesoara Mirela Năsăundean.

Ce-i place:

Patriciei îi plac foarte mult oamenii, îi place să socializeze. Lectura se numără  şi ea printre pasiunile sale. Îi place să dansezeze şi să confecţioneze obiecte, cum ar fi bijuteriile sau felicitările , pe care le oferă mai apoi cadou celor apropiaţi.

Ce nu-i place :

Patricea se întristează atunci când vede că oamenii din jurul său nu zâmbesc sau sunt nefericiţi. Iar ceea ce îi displace cel mai mult este stresul.

Întrebări şi răspunsuri

Dacă o să reuşeşti să devii arhitect te vei întoarce în România?

P.V. Dacă m-aş gândi că ţara are nevoie de ajutor să se dezvolte, acum aş zice că da.  Poate peste şapte ani, când termin facultatea, îmi schimb părerea.

Care este diferenţa dintre România şi Anglia?

 P.V: Nemulţumirea are alt grad în Anglia, e mai moale decât aici unde totul a devenit haotic. Diferenţe de cultură am putut să observ. De exemplu, în oraşul lângă care stau eu s-a născut Charles Darwin, fondatorul teoriei evoluţionismului. Toate suvenirurile, totul în acel oraş are  legătură cu Darwin şi  locuitorii de acolo  sunt foarte mândri că au un asemenea simbol.

Profil:

Născută: în 26 iulie 1992, Bsitriţa

Studii: Elevă la liceul „Concord College" din  Anglia

Familie: O soră

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite