Bistriţa: Portret/ Patricia Negrea crede în puterea comunicării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Portret/ Patricia Negrea crede în puterea comunicării
Bistriţa: Portret/ Patricia Negrea crede în puterea comunicării

Are sensibilitatea unui actor şi carisma unui om deschis spre comunicare. Din cunoştinţele ei vrea să îi ajute pe alţii să-şi descopere potenţialul şi să fie adevăraţi profesionişti în meseriile lor.

Patricia Negrea este un om care a încercat, de fiecare dată, să ia tot ce e mai bun din toate experienţele pe care le-a avut. De mică, şi-a dorit să fie actriţă, chiar dacă tatăl ei îi prevestea un viitor strălucit în avocatură, iar mama o vedea profesoară. „De ce actorie? Pentru că îmi place să ofer şi să impart cu alţii. Îmi place să mă ]mpart cu ceilalţi, să sădesc ce pot mai bine şi cu folos în ceilalţi din mine, aş spune acum. Vroiam să îi fac pe alţii să simtă, să vibreze“, spune Patricia. A urmat o facultate de actorie şi apoi, din cauza unor probleme de amatorism în profesia derulată la teatrul de nord Satu Mare, unde re regizau spectacole de o foarte slabă factura pe atunci, s-a stabilit la Bistriţa, crezând ca va fi doar un popas de moment. A vrut să facă parte dintr-un proiect profesionist de teatru, promis să ia viaţă în vechiul burg, dar ideea nu a mai prins rădăcini. Nu a renunţat la pasiune ei de-o viaţă pentru arta dramatică şi a pus pe picioare o trupă de teatru cu elevi de liceu.  „Am înfiinţat trupa «Experiment», proiect pe care l-a întrerupt o vreme. Acum vreau să reiau acest proiect. Îmi propun să aplic o metodă pe care am învăţat-o şi eu la actorie, prin care oricine poate deveni actor, dacă ştie cineva să scoată ceea ce există în fiecare“, spune Patricia.

Primii ani de presă

În paralele cu proiectul trupei de teatru, Patricia a realizat un matinal la un post local de televiziune. Apoi a prezentat principalul buletin de ştiri, dar a avut şi o emisiune cu informaţii dintr-un domeniu  aflat la graniţa cunoaşterii. A simţit nevoia unei schimbări şi a renunţat la presă. Ieşirea din lumea mass-media şi-a făcut-o publicând o carte cu toate interviurile din emisiune ei, pentru că se simţea datoare faţă de publicul care o urmărea. „A apărut o ordonare a priorităţilor. M-am retras pentru că am vrut să schimb macazul şi să mă dezvolt eu. Până în acel moment, prin tot ce făceam, mă risipeam“, îmi aminteşte Patricia. S-a angajat ca director de marketing la o reprezentanţă auto de renume, iar, peste puţin timp, va da startul unui proiect de consiliere personală.

Atelier de dezvoltare personală

Proiectul „Atelier de dezvoltare personală“ vine din convingerea Patriciei că oamenii nu ştiu să comunice direct. „Baza cursului o reprezintă cunoştinţele mele şi convingerea că oamenii au nevoie de aşa ceva. Tinerii nu mai citesc ca înainte, iar mulţi oameni din funcţii importante nu au timp să adune informaţii din alte domenii sau nu sunt suficent de pregătiţi pentru domeniul în care sunt numiţi. Noi tocmai asta ne propunem: să acoperim acele lacune şi să dezvoltăm abilităţi de relaţionare personală. Nu avem un grup-ţintă căruia ne adresăm, vrem să «şlefuim caractere», cum o spune şi motto-ul nostru“, explică Patricia.

Întrebări şi răspunsuri

Intenţionezi să te întorci la actorie?

Tata îmi spune mereu că am talent pentru asta, dar că nu am structură pentru a fi actor. Pentru o astfel de meserie trebuie să ai, vorba Oanei Pelea, „stomacul tare şi genunchii drepţi“, adică să ştii să faci multe compromisuri.

Ce planuri de viitor ai?

Cred în Liberul Arbitru şi în ideea că, dacă îţi doreşti ceva, poţi să şi realizezi ceva. Sunt împăcată cu mine acum. Visez o carieră mai solidă şi poate o familie. Nu mi-am propus un obiectiv clar. Cred că vreau doar armonie. Întotdeauna mi-a plăcut simplitatea.

Ce-i place:

Patriciei îi plac foarte mult lucrurile fireşti. „Îmi place studiul naturii umane, urmez şi un master la Psihologie acum“, spune Patricia. De asemenea, acesta mai admite că îi place să afle cât mai multe lucruri noi din diferite domenii.

Ce nu-i place:

Patriciei nu îi plac oamenii care poartă măşti şi nici falsitatea. „Îmi displace rutina total“, recunoaşte acesta şi mai spune că nu îi place că, uneori, sinceritatea ei este prost înţeleasă de către cei din jur.

Profil

Născută: 8 aprilie, 1975, Vatra Dornei
Studii: Facultatea de Teatru la Universitatea Babeş Bolyai
Ocupaţie: Manager de proiecte
Stare civilă: Necăsătorită

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite