Serviciul de paşapoarte din Bistriţa deschide punct de lucru în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Public de Paşapoarte Bistriţa-Năsăud va deschide un punct de lucru la Borşa pentru a putea elibera documente locuitorilor din Maramureş care până acum veneau la Bistriţa pentru documente. 

Şeful Serviciului Public de Paşapoarte din Bistriţa-Năsăud, comisar şef Ioan Iacob, a anunţat că în luna mai se va deschide un punct de lucru la Borşa pentru a veni în sprijinul colegilor din Maramureş care nu fac faţă numărului mare de solicitări din partea locuitorilor de pe Valea Vişeului.

„În luna august a anului trecut ne-am confruntat cu un aflux de cereri pentru eliberarea de paşapoarte din partea unor locuitori din Borşa şi zonele învecinate. Am avut peste 700 de cereri din Maramureş", a declarat Ioan Iacob.

Comisarul şef a explicat faptul că Bistriţa este mai aproape de Borşa decât Baia Mare şi de aceea mulţi locuitori de acolo preferă să vină la Bistriţa. „Din Borşa până la Baia Mare sunt 150 de kilometri, în timp ce până la Bistriţa sunt 90, iar legislaţia României permite oricărui cetăţean al ţării să solicite eliberarea unui paşapoart în orice unitate doreşte", explică Iacob.

Penru a veni în sprijinul locuitorilor de pe Valea Vişeului, dar şi colegilor de la Serviciul Public Paşapoarte Maramureş care au foarte multe solicitări, Ioan Iacob a anunţat că vor deschide un punct de lucru mobil la Borşa. „Am discutat deja cu primarul din localitate care a fost de acord să ne pună la dispoziţie un spaţiu, aparatura necesară o avem deja şi din luna mai vrem să deschidem un punct mobil la Borşa. Colegi de-ai noştri vor merge o dată sau de două ori pe săptămână şi vor lua solicitări", adaugă Iacob. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite