Parcul Munţii Rodnei, într-un program de 400.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei alături de alte şapte ţări  a obţinut, recent, o finanţare de 400.000 de euro în cadrul proiectului Grundtvig Multilateral „Managementul voluntarilor din Parcuri Europene". 

Programul se desfăşoară în perioada octombrie 2010- octombrie 2012, iar în proiect sunt partenere şapte ţări europene: Anglia, Spania, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Islanda.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei (APNMR), Proiectul este coordonat de Federaţia EUROPARC din  Germania şi are un buget de 400.000 euro. Programul este axat pe instruirea administratorilor şi factorilor de interes din parcurile naţionale şi naturale europene în managementul voluntarilor. „Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei,  ca partener în proiect, va contribui la organizarea unor simpozioane internaţionale pe tema managementului voluntarilor şi va asigura participarea reprezentanţilor la cursurile de instruire internaţionale. De asemenea, vom edita  un ghid de bune practici în domeniul voluntariatului şi vom contribui la promovarea voluntariatului internaţional prin trimiterea voluntarilor locali în alte arii protejate din Europa, dar şi prin găzduirea la noi a  unor voluntari străini", precizează Claudiu Iuşan, reprezentantul APNMR. Acesta menţionează că programul se adresează tuturoro tipurilor de voluntari, iniferent de vârstă. . „Sperăm astfel să atragem un număr cât mai mare de voluntari, atât din rândul tinerilor cât şi a celor vârstnici, în activităţile de conservare a diversităţii florei şi faunei locale", mai spune Iuşan.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite