Pădurea Schulerwald, singurul loc autorizat în care bistriţenii pot ieşi la picnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pădurea Schulerwald Bistriţa
Pădurea Schulerwald Bistriţa

Singurul loc autorizat pentru picnic la Bistriţa, în condiţiile intrării în vigoare a legii care reglementează astfel de activităţi, este Pădurea Schulerwald, situată la marginea oraşului, în apropiere de zona industrială.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD), a declarat, miercuri, că locuitorii oraşului vor putea ieşi la iarbă verde, de 1 Mai, în această pădure care este deja amenajată pentru picnic, potrivit Mediafax. "Pădurea Schulerwald este amenajată în urmă cu 15 ani şi reînnoită în urmă cu opt ani. Un cetăţean austriac a făcut, din banii lui, locuri pentru grătar şi bănci. Noi le-am renovat şi în urmă cu doi ani, şi anul acesta. Am refăcut mesele, toaletele, tot ce este acolo. Pădurea Schulerwald se va transforma într-o pădure- parc ce va fi adaptată special pentru picnic. În continuare, vom identifica şi alte locuri pentru ieşit la iarbă verde, pe malurile râului Bistriţa", a declarat Ovidiu Creţu.

El a spus că acest lucru se va întâmpla dacă va fi reales în fruntea oraşului pentru următorii patru ani, el fiind candidatul USL la un nou mandat de primar al Bistriţei.

Se anunţă amenzi

Ovidiu Creţu a declarat că bistriţenii care aleg să meargă la picnic în alte zone, precum Dealul Jelnei sau Dealul Sigmirului, locuri tradiţionale de ieşit la iarbă verde, o fac pe propria răspundere în eventualitatea în care comunele Budacu de Jos şi Şintereag, de care aparţin aceste dealuri, nu le-au autorizat pentru picnic. "Dealul Sigmirului aparţine de satul Blăjeni, comuna Şintereag. Am avut o înţelegere cu această autoritate publică să le permită bistriţenilor să iasă acolo la iarbă verde până la intrarea în vigoare a legii care reglementează această activitate. Cei din Şintereag au luat o taxă modică, noi am dus acolo un container pe care tot noi l-am golit, astfel încât să se păstreze curăţenia. Acum nu ştiu ce hotărâre a luat Consiliul Local de acolo. La fel şi cu Dealul Jelnei. El aparţine de comuna Budacu de Jos. În aceste condiţii, noi îi sfătuim pe oameni să meargă la picnic în Pădurea Schulerwald, singurul loc autorizat deocamdată", a declarat Creţu.

Zonă de recreere în Schulerwald

Primăria Bistriţa intenţionează să amenajeze cu fonduri europene o zonă de recreere şi agrement în Pădurea Schulerwald, investiţia fiind de 6,3 milioane de lei. Conform documentaţiei afişate pe site-ul Primăriei, în Pădurea Schulerwald vor fi făcute terenuri de sport, zone de relaxare, plimbare sau popas, pădurea urmând să fie racordată la reţele de apă, canalizare şi electricitate.

Proiectul prevede amenajarea a două terenuri multifuncţionale pentru fotbal/baschet/handbal, a unuia pentru paintball, a unui circuit de skateboard şi role şi a unui perete pentru căţărări, amenajarea a peste şase kilometri de alei pentru promenadă, a patru locuri de joacă pentru copii, a unor spaţii destinate jocurilor tematice pentru persoane cu dizabilităţi, pentru adulţi (scripeţi, traversări, obstacole, tiroliană), realizarea unei zone de picnic cu mese, bănci, spaţiu de joacă (minigolf, tenis de masă), precum şi a 10 locuri de popas cuprinzând bănci, foişoare, locuri de observare, hrănitoare pentru animale.

Se urmăreşte şi crearea unui circuit de aproape doi kilometri destinat ciclismului off-road, cu zone de dificultate şi suprafaţă de rulare construită din lemn, piatră sau pământ.

Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic a intrat în vigoare în 30 martie. Actul normativ reglementează activităţile de picnic desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, având ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite