PREMIERĂ Împușcături cu bile de cauciuc într-o bezinărie de la ieșirea din Bistrița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Gălățan, de 23 de ani, reprezentantul unei firme de conserve din Zalău care transporta și bani, a tras cu un pistol cu bile aseară, într-o benzinărie de pe strada Libertății, la ieșirea din Bistrița, asupra lui Andrei B., de 35 de ani, din județul Mureș. Victima a refuzat internarea, iar polițiștii i-au amendat pe bărbații implicați în incident. Este primul conflict de acest gen din Bistrița.

Doi șoferi s-au certat aseară, în jurul orei 21.30, în benzinăria de pe strada Libertății, de la ieșirea din Bistrița. Conflictul s-a soldat cu înjurături, lovituri și împușcături. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, agentul principal Mariana Petroșanu, spune că aseară, la ora 21.39, a izbucnit un conflict spontan în stația de carburant de pe strada Libertății.

image

Pistolul cu care s-a tras vineri noaptea în Bistrița

„Andrei B., de 34 ani din localitatea Ideciu de Jos, judeţul Mureş, şi Radu P., de 23 ani din Bistriţa, l-au agresat fizic pe Ovidiu G., de 23 ani din Milaş, judeţul Bistrița-Năsăud. Acesta din urmă a declarat polițiștilor că s-a simțit amenințat mai ales că transporta o sumă mare de bani și a scos un pistol neletal, cu bile de de cauciuc, pe care îl deţinea cu forme legale şi a tras asupra lui Andrei B. lovindu-l în piept", explică Mariana Petroșanu. Ovidiu Gălățan a declarat polițiștilor că a intrat să alimenteze la benzinărie. După ce și-a întors mașina să iasă, acesta spune că a fost pălmuit din senin de Andrei B..

Toți, amendați de poliție

După ce s-au înjurat în incinta benzinăriei, bărbații s-au urcat în mașini. Șoferul Ovidiu Gălățan spune că la câteva minute, după ce a ieșit din benzinărie, Andrei B. a frânat în fața mașinii sale și cearta s-a reluat.  Gălățan susține că a fost lovit și că s-a simțit amenințat, de aceea a scos pistolul cu bile. „Tânărul lucrează la o firmă și transporta valori. El afirmă că a scos pistolul ca să se apere și a tras în Andrei B.. Ovidiu G. are permis de portarmă", adaugă purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

Persoana împușcată în zona pieptului a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Bistrița-Năsăud. Medicii l-au îngrijit și au vrut să-l interneze pentru a-l ține sub supraveghere, însă bărbatul a refuzat.

Niciunul dintre cei trei bărbați nu a depus plângere la poliție. Toți au fost amendați. Amenda minimă este de 500 de lei. „Cercetările continuă pentru a se stabili dacă uzul de armă a fost făcut în legitimă apărare", mai precizează Mariana Petroșanu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite