Bistriţa : Dana Bojor, este „piţipoancă“ în filmul de debut - PORTRET

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Dana Bojor, este „piţipoancă“ în filmul de debut - PORTRET
Bistriţa : Dana Bojor, este „piţipoancă“ în filmul de debut - PORTRET

A primit rolul principal într-un film, „Surprize în lanţ“, care se anunţă foarte captivant şi care va fi inaugurat la Bistriţa   

Când era mică, obişnuia să sară de pe lemnărie cu pungi de plastic, spunând că sare cu paraşuta. Lucru pe care îl face şi azi, într-un fel, crezând sincer că anumite lucruri, cum ar fi să chemi un mic cerşetor la o prăjitură fac lumea să plutească măcar pentru o secundă. Dana este o tipă generoasă şi sensibilă care nu poate să treacă pe lângă întâmplări şi oameni fără să fie mişcată. Dar, în acelaşi timp, este o femeie care îşi găseşte mereu forţa de a trece peste greutăţi. Lumea va fi convinsă mai ales după ce o va vedea interpretând un rol principal în „Surprize în în lanţ“, un film despre viaţa unei femei răsfăţate, care are totul, dar viaţa îi rezervă câteva surprize care o pun serios la încercare. Ana, personajul interpretat de Dana Bojor, este o „piţipoancă întreţinută“, combinată cu Fibra, un tip ce se ocupă cu afaceri murdare. Bărbatul este închis, ea rămâne singură cu un copil şi, de aici, surprizele se ţin lanţ. Ana surprinde prin capacitatea ei de se adapta şi de a găsi forţa necesară pentru a trece peste lucruri neaşteptate.

Un chip expresiv 

Filmul este regizat după o poveste adevărată şi este opera unui bucureştean de la regie-film: Cătălin Dupu. Lung-metrajul va fi proiectat pentru prima dată la Bistriţa, într-un spaţiu generos, dar încă nu se ştie data. Dana a fost selectată în rolul principal după ce regizorul i-a remarcat calitatea de a-şi schimba expresia feţei în funcţie de replici. De altfel, ea tot timpul şi-a dorit să facă teatru. Şi în şcoală a şi jucat câteva roluri care au „consacrat-o“. Care i-a venit cel mai bine? „Dl. Goe“ a lui Caragiale, care i-a adus aminte de copilărie, când era un copil foarte răsfăţat ce trebuia să facă numai ce voia el . L-a jucat şi pe beţivul din „O noapte furtunoasă“ şi pe mama obraznicului din „Vizită...“.

S-ar dori în rolul mamei lui Iisus

Dacă ar fi să joace un mare rol într-un mare film, s-ar dori în pielea personajului interpretat de Maia Morgenstein, mama lui Iisus din „The passion of the Christ“. „Mi-aş dori să pot simţi cum e să fii mamă, să creşti un fiu de mic şi să ştii că îl vei pierde“, spune ea. Dana se simte foarte ataşată de latura religioasă a vieţii. „În momentul în care stai arpoape de Dumnezeu, ai pace şi linişte. Viaţa mea se schimbă în funcţie de relaţia mea cu divinitatea“, explică ea. Înafara rolului în care a fost distribuită, Dana Bojor este jurnalistă la o televiziune locală şi scrie poezii.  Nu ar juca în telenovele, deşi nu e chiar atât de sigură, aşa că propunerile pot rămâne deschise. Ceea ce nu ar face într-un film ar fi scenele erotice.    

Ce-i place

 „Micul Prinţ“ al lui Exupery este cartea pe care ar citi-o de o mie de ori. Alte romane preferate: „Extrem de tare şi incredibil de aproape“ şi „Răscumpărată prin iubire“.

Ce nu-i place

Nu este ataşată de oamenii superficiali. Îi displac oamenii trişti. Nu se simte foarte fericită în nopţile lungi şi friguroase de iarnă.

Întrebări şi răspunsuri

Cum te-ai simţit în rolul Anei?

E ciudat. N-am  avut emoţii în faţa camerelor, dar e ciudat să trăieşti lucrurile respective. Am trăit tot ce am făcut. Dar au fost şi momente în care m-a pufnit râsul.

Care e diferenţa dintre Ana şi Dana?

Povestea e diferită. Nu m-am aflat niciodată în situaşia Anei şi nici n-aş vrea să mă aflu. Dar luând în considerare ceea ce simte ea, nu e mare diferenţă.   

Profil

NĂSCUTĂ: 23 septembrie, 1985, Năsăud
EDUCAŢIE:Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării
PROFESIE: Jurnalist

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite